Klaus Iohannis va cere la Bruxelles flexibilizare privind fondurile europene: Ne aflăm în cu totul alte condiții

Data actualizării: Data publicării:
bancnote de 50 de euro pe un steag ue
Foto: Profimedia Images

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că va cere la Bruxelles flexibilizare privind fondurile europene, deoarece condițiile de la momentul aprobării s-au schimbat. E nevoie de flexibilizare ca să putem folosi acești bani acolo unde e nevoie, a subliniat el.

"Există o temere generalizată în Uniunea Europeană că, în situația în care avem criză energetică, avem inflație, există riscul să pierdem din competitivitate. Asta și în contextul în care Statele Unite ale Americii au acel act de reducere a inflației, care este un instrument foarte puternic, și noi trebuie să găsim căi să nu rămânem în urmă. Asta înseamnă folosirea tuturor instrumentelor într-un mod eficace și eficient, și despre asta vom discuta.

Eu personal voi solicita o flexibilizare în două zone. O dată o flexibilizare în zona ajutorului de stat – dacă vrem să atragem investiții relevante, investiții de înaltă tehnologie, este clar că trebuie să folosim, într-o oarecare măsură, și ajutorul de stat pentru a face locația economică România interesantă și importantă.

O a doua chestiune unde voi solicita flexibilizare – și asta va fi o discuție mai complicată și probabil va mai dura un pic – este în zona fondurilor europene. Noi am aprobat fondurile europene înainte de criză, înainte de război. Am aprobat PNRR înainte de criza energetică, înainte de inflație.

Deci ne aflăm în cu totul alte condiții decât atunci când am aprobat acele fonduri și, după părerea mea, este nevoie de o flexibilizare ca să putem folosi acești bani acolo unde este nevoie, și decizia, de asemenea, trebuie să fie mult mai rapidă", a declarat Klaus Iohannis, în declarațiile de presă susținute înaintea participării la Consiliul European.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri