Klaus Iohannis va fi candidatul ACL la președinție. Cum comentează Cătălin Predoiu

Data publicării:
predoiu iohannis - 6915069-Mediafax Foto-Codrin Prisecaru

Studiile arată ca liderul liberal ar avea nevoie de numai câteva procente pentru a-l înfrânge pe Victor Ponta în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Cotat fără prea mari şanse de reuşită în această cursă, Cătălin Predoiu a declarat la Digi 24 că nu-i va purta pică lui Klaus Iohannis şi că-l va susţine în cursa pentru Cotroceni.

Primul tur, intenţie de vot:

Sondaj PNL

Klaus Iohannis - 30%

Cătălin Predoiu - 6%

Sondaj PDL

Klaus Iohannis - 21%

Cătălin Predoiu - 16%

„E vorba de o echipă formată din PDL și PNL. Nu cred că vreunul din membrii partidelor își pune problema să nu sprijine candidatul, oricare va fi acesta”, a declarat Cătălin Predoiu la Digi24.

Întrebat de ce e preferat Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu a spus că e o decizie politică și că nu va fi o simplă citire a două sondaje, ci va fi și o analiză. „Înseamnă calcul și inspirație. Oricare ar fi decizia, eu o voi respecta”, a promis Cătălin Predoiu.

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PDL sugerează că nu e obligatoriu ca PDL să desemneze deja un candidat pentru funcția de premier, dacă PNL dă președintele. „În protocolul de fuziune e un punct care spune că unul din partide dă candidatul la președinție, celălalt premierul. Asta nu înseamnă că trebuie să meargă în tandem. Sunt chestiuni care țin de o strategie de campanie. Trebuie să despărțim modul în care se va construi campania și aspectul organizatoric al alocării celor două poziții”, a declarat Cătălin Predoiu în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri