Klaus Iohannis: Voi ataca la CCR orice modificare a Codului penal

Data publicării:
klaus iohannis interviu ard

Săptămâna trecută, Senatul a adoptat o modificare la Codul penal prin care procurorii nu vor mai putea cere arestarea preventivă pe baza unor suspiciuni rezonabile, ci doar dacă au indicii temeinice.

„Lupta împotriva corupției nu este o pasiune a mea, ci e o necesitate pentru România, dacă vrea să se dezvolte”, spune președintele. „Orice propunere legislativă poate fi trimisă de preşedinte înapoi în Parlament. Dacă nu are rezultat, pot să o trimit la Curtea Constituţională”, a adăugat el. Întrebat de realizatoarea interviului dacă se gândește la această posibilitate, Klaus Iohannis a răspuns că se gândește foarte serios.   

El s-a referit și la protestele față de defrișările ilegale, spunând că îi place că tinerii se implică și că personal sprijină aceste demersuri. În ceea ce privește acuzele care i s-au adus, le consideră „complet idioate” și le explică prin faptul că este speculată originea sa germană.

Postul de televiziune german amintește că președintele a fost acuzat de inacțiune și tăcere în problema luptei anticorupției și că numele său a fost menționat ca apărând interesele companiei austriece Schweighofer Holzindustrie în scandalul legat de Codul silvic.

În ceea ce privește aderarea României la Schengen, Klaus Iohannis dă asigurări că România este un „generator de securitate pentru întreaga regiune” și în niciun caz nu ar slăbi zona Schengen, dacă ar fi admisă, ci, dimpotrivă, ar fi un câștig pentru toate statele membre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri