Klaus Iohannis: Vom plăti mai mult pentru curent, gaz, telefonie și internet. Toate se vor scumpi

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_ telefon mobil femeie telefon whatsapp sms
FOTO: Shutterstock

Președintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, ordonanța pe fiscalitate anunțată în ajun de Guvern, arătându-se îngrijorat de măsurile referitoare la companiile energetice și de telecomunicații. „Vom plăti mai mult pentru telefonie și internet”, a arătat președintele.

Acest proiect aruncă în haos economia. Se prevede acolo supraimpozitarea companiilor din domeniul energetic. Singurul rezultat pe care putem să-l ghicim acum este că vom plăti cu toții mai mult pentru curent și pentru gaz. Alt rezultat nu văd acum, fiind că noi vorbim, sigur, mai degrabă din punctul de vedere al oamenilor care stau și se miră: ce se întâmplă în acest guvern pesedist?”, a spus președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută după ședința CSAT.

„În același timp, am primit asigurări de la responsabili din domeniul telecomunicațiilor că această chestiune îi va afecta și pe ei și cu siguranță vom plăti mai mult pentru telefonie, pentru internet. Este doar începutul, pentru că toate companiile folosesc și energie, și carburant, și telecomunicații, deci, pe scurt, ne așteptăm ca toate să se scumpească, acesta va fi efectul acestei ordonanțe”, a declarat șeful statului. 

Citiți pe aceeași temă:

Cu cât ar putea crește prețul utilităților dacă vor intra în vigoare măsurile anunțate de Teodorovici

„Se introduc nenumărate modificări, schimbări și adaptări, nota bene, în ultimul moment, fără consultări, fără o dezbatere transparentă și fără o analiză de fundamentare. Se introduce un nou concept: taxa din lăcomie. Din lăcomia psd-iștilor: de a lua bani mai mulți, pe care îi vor gestiona așa cum consideră dumnealor”, a adăugat președintele. „Aceste lucruri vor da peste cap toată economia. Și mai grav, vor da peste cap bugetele tuturor românilor”, a avertizat șeful statului. „Fiindcă, în definitiv, astfel de măsuri prost gândite, aduse în ultimul moment, vor fi suportate și plătite de oamenii de rând”, a arătat Klaus Iohannis.

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, marți seara, că pe zona de comunicaţii se introduce un nivel minim referitor la licitaţiile privind licenţele 3G, 4G, 5G, un nivel care este raportat la un procent corelat şi cu numărul de ani pentru care se solicită acea licenţă de operare, la nivelul ANCOM. „De asemenea, în energie şi comunicaţii se majorează taxele aferente pe ANRE şi ANCOM la 3%”, a mai spus ministrul Finanţelor, care a prezentat la Palatul Victoria un set de măsuri fiscal-bugetare şi în domeniul investiţiilor publice, pentru anul 2019, care sunt incluse într-o Ordonanţă de urgență.

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să reconsidere măsurile preconizate în ordonanță. „Acest lucru (prevederile ordonanței anunțate de Teodorovici - n.r.) nu trebuie să se întâmple. Și fac apel la Guvern să se răzgândească în privința acestei ordonanțe, să pună în discuție, s-o negocieze cu patronatele, cu sindicatele, și după o analiză profundă și discuții să vină cu o formă care este sustenabilă”, a spus președintele.

Citiți și:

Camera de Comerț Americană, apel către Guvern: Opriți asaltul asupra economiei!

Coaliţia pentru Dezvoltarea României cere Guvernului să stopeze adoptarea ordonanţei anunţate de Teodorovici

Efectele ordonanței pe fiscalitate: Căderea Bursei de Valori București a depășit deja 10%. Bănci şi companii din energie sunt pe roşu

„Vom lăsa copiilor o țară datoare vândută”. Avertismentul experților fiscali, după măsurile anunțate de Guvern

LISTA măsurilor anunţate de E. Teodorovici. Ministru: Urmează şi altele, la care se lucrează la Finanţe

Guvernul anunță „taxa pe lăcomie”. Ce schimbări mai sunt prevăzute pentru anul viitor

Adrian Vasilescu, lecţie de economie pe înţelesul tuturor: Taxa pe lăcomie va îngreuna situaţia celor care se împrumută la bănci

Business Club | „Soroșică” și multinaționalele cele rele. Ce ascund tezele din decembrie ale lui Dragnea?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri