Iohannis îl atacă pe Cioloș: Tot felul de politicieni se agață de tema Kovesi-procuror european șef

Data actualizării: Data publicării:
laura codruta kovesi ID32400_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis i-a atacat pe politicienii care își arată vădit susținerea pentru ca Laura Codruța Kovesi să devină procuror șef european, aici fiind nominalizat președintele PLUS Dacian Cioloș de către un jurnalist, în cadrul unei conferințe de presă. „Dar dacă contribuie la reușită e bine”, a precizat ulterior șeful statului.

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef european, în contextul discuțiilor aprinse pe tema împărțirii funcțiilor cheie ale UE.

Să vă spun ceva și cu poziția de procuror șef european. Eu am susținut-o din capul locului pe doamna Kovesi și acest lucru i l-am spus și doamnei Kovesi si mai multor conducători relevanți din politica europeană. Deci acest lucru se știe în Europa, că eu o susțin pe doamna Kovesi. Însă, această poziție nu este una care intră negocieri împreună cu comisarii, sau cu vicepreședinții sau cu vicepreședinții de la nivelul Parlamentului European. Este un capitol separat și am speranța că acest post se aloca doamnei Kovesi”, a răspuns Klaus Iohannis.

Ar fi un rezultat foarte bun și pe care eu mi-l doresc”, a completat șeful statului.

Întrebat despre discuția dintre Dacian Cioloș și Emmanuel Macron, pentru ca Franța să o susțină pe Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis a răspuns că „fiind o temă de mare vizibilitate, tot felul de politicieni se agață de ea, dar dacă contribuie la reușită e bine”.

Sunt șanse bune, dar garantat nu este”, a precizat el, întrebat cum estimează șansele fostei șefe a DNA a de a ocupa această funcție importantă la nivel european.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri