L. Dragnea: Colegii mei erau supărați că un guvern performant a trebuit să demisioneze din cauze ce nu țin de guvernare

Data publicării:
dragnea la congres fb

„Colegii mei erau foarte supărați - și pe bună dreptate, în mod legitim supărați - că un Guvern performant, care a făcut foarte multe lucruri bune pentru România, a trebuit să demisioneze, în frunte cu prim-ministrul, din cauze care nu țin de guvernare efectiv", a precizat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului, după ședința grupurilor reunite ale PSD.

Întrebat pe cine erau colegii săi supărați, liderul PSD a spus că pe cei care nu și-au dat demisia și ar fi trebuit s-o facă.

Pe cei care nu și-au dat demisia și trebuiau să-și dea demisia”, a precizat Dragnea, fără să dea nume, relatează Agerpres.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a precizat că Partidul Social Democrat va merge singur la consultările cu președintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni.

PSD va merge singur la Cotroceni, așa cum va merge și ALDE și fiecare partid. Așa mi se pare firesc. Invitațiile vor fi făcute pentru fiecare partid și vom merge fiecare separat, nu trebuie neapărat să ne ținem de mână ca să discutăm despre o majoritate", a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă va merge la Cotroceni alături de Gabriel Oprea, președintele UNPR.

El a adăugat că, înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis, liderii coaliției se vor întâlni pentru coordonarea opiniilor. Întrebat dacă vor face o propunere comună sau vor exista trei propuneri separate, Liviu Dragnea a evitat un răspuns tranșant. „După ce vom ști când o să fim invitați în mod oficial la Cotroceni, sigur ne vom întâlni înainte liderii coaliției, ca să ne coordonăm discuțiile. Fiecare partid merge separat, dar înainte de întâlnirile de la Cotroceni vom avea împreună o discuție să ne coordonăm", a arătat Dragnea.

Întrebat dacă există nemulțumiri în partid în legătură cu colaborarea cu Gabriel Oprea și UNPR, Liviu Dragnea a spus că nu s-a discutat despre asta, ci au fost „discuții mult mai profunde, despre cauzele care au generat această nemulțumire și au făcut ca această nemulțumire să iasă în stradă acum. Nemulțumirea e veche, nu a apărut de o zi-două”, a punctat Liviu Dragnea.

El a mai spus că nu s-a discutat de o viitoare structură guvernamentală și deocamdată e o coaliție stabilă. „Nu s-a discutat nici să rupem coaliția, dar toată lumea a-nțeles că vom putea discuta mult mai clar după ce președintele va veni cu o soluție. Linia principală este stabilitatea acestei țări”, a insistat Liviu Dragnea.

PSD și-a schimbat modul de a face politică

„PSD-ul și-a schimbat aproape complet modul de a face politică și anul 2016 este, în viziunea mea, cel puțin, anul în care vreau să pregătim noua generație de lideri politici, care să aibă o altă abordare politică, o abordare a politicii pentru oameni, în strânsă legătură cu oamenii, o politică ce nu trebuie să mai aibă ezitări în ceea ce privește sancționarea celor care greșesc, în diverse moduri, mai mult sau mai puțin grave, o politică care trebuie să țină cont de faptul că s-au acumulat foarte multă supărare și frustrare generate de o obișnuință a multora de a nu-și asuma responsabilități, a multora de a închide ochii la ilegalități sau le nereguli, care câteodată se vede că pot genera tragedii, pot ucide, la „lasă, că merge și așa” și sunt frustrări acumulate în rândul tinerilor și nu numai. Tinerii se exprimă foarte mult, dar să știți că și ceilalți cetățeni au această frustrare, pentru că România în acești 25 de ani putea să aibă o altă abordare. N-a reușit. O nouă generație de lideri politici are acest mandat. Dar o generație care trebuie pregătită.

De unde-i găsiți pe acești lideri? a fost întrebat Liviu Dragnea. „Din România, din partide. Toate partidele din România au posibilitatea să găsească suficiente resurse, au posibilitatea de a atrage resurse, pot atrage oameni, pot găsi în propriile resurse oameni care au această abordare. Să știți că la noi în PSD majoritatea zdrobitoare dintre membrii noștri au această abordare și au acest stil sau această dorință de a face politică. Poate n-au fost lăsați sau poate au fost inhibați, dar deja, la noi în partid, acum, lucrurile sunt complet schimbate și oamenii au început deja să acționeze în felul acesta”, a dat asigurări Liviu Dragnea.

Liderul PSD a promis că în viitorul guvern va coopta mai mulți tineri și nume noi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri