Sari la conținut

L. Dragnea îi ia apărarea V. Dăncilă privind declaraţia despre Iran: O răstălmăcire

Liviu Dragnea spune că a fost o răstălmăcire declaraţia în care Viorica Dăncilă includea Iran şi Pakistan printre statele membre ale UE.

Întrebat de către un jurnalist cum comentează respectiva declaraţie, Liviu Dragnea a răspuns: „Credeţi prostia asta pe care o rostiţi? Nu există aşa ceva. A fost o răstălmăcire. Nu puteţi să spuneţi că Viorica Dăncilă nu ştie că Iranul nu este.... nu era o enumerare a unor state care sunt în UE. Statele din UE şi”.

Într-un interviu în care vorbea despre drepturile femeilor, în 2017, Viorica Dancilă spunea că Iran şi Pakistan sunt state membre ale Uniunii Europene.

(...) Bineînțeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuții cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate”, spunea Viorica Dăncilă, europarlamentar, în prezent premier desemnat.

Viorica Dăncilă, membră a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitate de gen din Parlamentul European, se afla, în momentul realizării interviului, la Geneva, unde participa din partea Parlamentului European la reuniunea ONU pe această temă.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea