L. Dragnea: Plângerea lui Ludovic Orban, antisemitism instituțional

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea 180115_PSD_CEX_027_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele PSD îl acuză pe Ludovic Orban de „antisemitism instituţional”, după plângerea penală pe care acesta a făcut-o împotriva premierului Viorica Dăncilă. Liviu Dragnea consideră că liderul PNL tratează Statul Israel ca pe o putere cu care România ar fi în conflict. Preşedintele PSD a dat asigurări că premierul Viorica Dăncilă are întreaga susţinere a partidului.

Se poate contura ideea că aici vorbim, pe lângă alte prostii, se poate vorbi de antisemitism instituțional. Dincolo de faptul că este o abordare KGB-istă, că este o abordare ceaușistă, că este o abordare securistă, care ne duce cu gândul la „agenturili străine”. Aici este tratat Statul Israel ca o putere străină cu care noi suntem în conflict”, a spus Liviu Dragnea, luni.

Nu luăm în calcul suspendarea președintelui României. Nu avem de gând să stăm inactivi, să nu facem nimic, dacă vom vedea că lucrurile merg în direcția care este străvezie și anume de a se prelua într-un mod nelegitim guvernarea. Vom utiliza toate mijloacele legale, constituționale, publice, sociale pentru ca votul cetățenilordin decembrie 2016, un vot legitim, să fie respectat”, a adăugat liderul coaliției de guvernare.

Aseară, la un post de televiziune, el se declara în continuare convins că plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, depusă de liderul PNL Ludovic Orban, a fost făcută la cererea președinției și spune că partidul său va riposta.

Astăzi, PSD s-a reunit în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN), unde ar urma să fie luată în discuţie şi varianta organizării unui miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă.

Săptămâna trecută, Ludovic Orban a depus o sesizare penală împotriva acesteia, acuzând-o de uzurparea funcţiei, de prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, de înaltă trădare şi de divulgarea de informaţii secrete de stat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri