Sari la conținut

L. Dragnea: Tăriceanu nu are motive de îngrijorare

Președintele PSD îi transmite lui Călin Popescu Tăriceanu că „nu are motive de îngrijorare”, după ce președintele Senatului le-a cerut senatorilor și deputaților să nu mai voteze nicio cerere a DNA de ridicare a imunităţii a parlamentarilor.

„Am văzut declaraţia domnului Tăriceanu. Îi înţeleg preocuparea, poate fi considerată justificată, dar eu îi transmit că nu are de ce să aibă motive de îngrijorare, pentru că eu sunt absolut convins că instituţiile de forţă ale statului nu se vor implica în campanie, deci partidele o să fie lăsate să își prezinte programele, candidaţii, să discute cu oamenii iar cetăţenii vor fi lăsaţi să voteze liber şi în cunoştinţă de cauză”, a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a mai anunțat că îi solicită președintelui țării „să ceară tuturor instituțiilor să nu se implice în campania electorală, cele care nu trebuie să se implice”.

Liviu Dragnea a adăugat că „PSD răspunde, în general, la apelurile preșdintelui. Este un partid câte de cât disciplinat”.

Într-un articol publicat pe contul său de Facebook, Călin Popescu Tăriceanu face un apel către membrii Parlamentului României. Copreşedintele ALDE se adresează tuturor parlamentarilor, nu doar membrilor formaţiunii sale, şi le cere să nu mai ia în discuţie şi să nu mai exprime niciun vot asupra solicitărilor DNA.

Argumentul său este că parchetul anticorupţie a devenit „un instrument pentru anihilarea adversarilor politici”. Şeful Senatul susţine că cererile DNA pot aştepta formarea viitorului Parlament.

Pe de altă parte, preşedintele CSM Mircea Aron va sesiza Inspecţia Judiciară cu privire la apelul adresat parlamentarilor de către Călin Popescu Tăriceanu. Verificările vor viza posibila atingere adusă independenţei sistemului judiciar. Președintele Senatului nu riscă însă nicio sancțiune, ci doar o mustrare scrisă.