L. Dragnea: Voi începe să vorbesc despre adevăraţii penali

Data actualizării: Data publicării:
dragnea parlament_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD ameninţă că, de la mijlocul săptămânii vitoare, va începe să vorbească. Şi dă de înţeles că va vorbi despre „penalii” din PNL şi USR.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "Eu cred că de săptămâna viitoare voi începe şi eu să vorbesc. De la mijlocul săptămânii viitoare, eventual, încolo, despre adevăraţii penali din România. Pentru că eu m-am cam săturat să se vorbească despre penali, penali, penali arătând la PSD şi la ALDE. N-am crezut că o să fac lucrurile astea până acuma, dar după ce intrăm în procedurile parlamentare pentru buget o să lămurim, o să începem să lămurim aceste lucruri. M-am săturat şi m-am plictisit de plângerile penale făcute de cei de la PNL şi de cei de la USR. Nu l-am văzut pe domnul Lazăr (Augustin Lazăr, procurorul general – n.r.) să-mi răspundă la întrebarea pe care i-am pus-o la o emisiune. Dacă a primit o plângere de la Autoritatea Electorală Permanentă privind finanţarea ilegală a USR-ului. Ştiu că n-are voie să dea curs la acest dosar, dar să răspundă dacă a primit-o sau nu, dacă blochează dosarul sau dacă l-a repartizat. Ca şi alte speţe."

Supărarea lui Liviu Dragnea a izbucnit după ce jurnaliştii l-şau întrebat cum îi răspunde senatorului PNL Florin Cîţu care a anunţat că va depune o plângere penală împotriva sa. ”Există suspiciuni că instituţia Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a comis o ilegalitate pentru ca PSD şi guvernul condus formal de Sorin Grindeanu să poată justifica bugetul pe 2017. Mai exact, CNP a fost obligată să-şi revizuiască prognozele în linie cu cele prezentate de PSD şi Liviu Dragnea şi să ofere o bază legală pentru întocmirea bugetului pe 2017. Explicaţia este simplă: pentru ca PSD să-şi poată realiza propunerile faraonice, avea nevoie de un PIB mai mare în 2017. CNP avea un PIB mai mic. Opinia mea este aceea că CNP a fost forţată să preia datele umflate din programul PSD de guvernare pentru a-l credibiliza. Concret, prognoza de iarnă a CNP care a apărut pe 20 ianuarie 2017 (cu două luni mai repede decât în mod normal) a preluat la virgulă datele din programul de guvernare al PSD publicat în septembrie 2016. Cu toate că, potrivit legii, ministrul de finanţe ar fi trebuit să preia datele de la CNP din prognoza de toamnă 2016”, a declarat Florin Cîţu, care este vicepreşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe a Senatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri