L. Orban: „Le cer procurorilor să dea drumul la dosare, indiferent ce le spun șefii”

Data publicării:
ludovic orban resized mfax 1

Ludovic Orban, deputat PNL, a discutat despre condamnarea lui Dan Voiculescu și a amintit că a fost împotriva asocierii dintre PNL și PC, „în primul rând din cauza lui Dan Voiculescu”. „Pentru că a fost colaborator al Securității, întreaga conduită politică a sa a fost una imorală, nu a respectat niciun fir călăuzitor decât interesul personal. Am plătit prețul poziției publice, nu încerc nicio satisfacție că se dovedește că am avut dreptate și că cei care au susținut înțelegerea nu au avut dreptate”, a subliniat el.

„Avem aici un tip de jecmănire a banului public, o proprietate ce valoara probabil 20-25 milioane euro, numai terenul, e vândută pe 100.000 de euro. Nu e nici prima, nici ultima. Au fost sute de astfel de tranzacții făcute de oficiali în funcție care au favorizat companii. Faptul că un caz ajunge aproape de pronunțare e într-un fel un element de natură pozitivă, dar mă gândesc numai la un lucru. În fruntea țării e Traian Băsescu, care a obținut o casă de la Primăria Capitalei, unde era primar general, făcând fals și uz de fals, neavând dreptul legal, comițând abuz în funcție, și e președintele României. Mă gândesc la Monica Ridzi, care nici azi nu e condamnată. Sunt sute de cazuri, din toate formațiunile politice, care așteaptă să fie soluționate și care sper că vor fi”, a spus Ludovic Orban.

„Au fost subterfugii procedurale care i-au și enervat pe judecători. Dacă un om încearcă să se sustragă procedurilor, nu face decât să îi enerveze pe judecători”, a adăugat el, vorbind despre procesul îndelungat.

Gheorghe Mencinicopschi nu a decis numai el privatizarea. El a participat la subevaluare, dar privatizarea a fost decisă la nivelul ministerului ce administra pachetul majoritar de acțiuni. Nu am auzit nimic despre oficiali din acel minister implicați în procesul de privatizare. Nu cred că directorul ICA a decis el”, a mai spus Ludovic Orban.

„Sunt foarte multe cazuri ce așteaptă să fie rezolvate, le cer tuturor procurorilor să nu mai țină dosarele în sertar, să le dea drumul, indiferent ce le spun șefii lor, indiferent cum le cheamă pe persoanele anchetate”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri