L. Tokes: Noi continuăm lupta pentru autonomia maghiarilor. UDMR a uitat acest lucru

Data publicării:
tokes laszlo - mfax-12

Reales în unanimitate și fără contra-candidat, Laszlo Tokes a spus că principalul său obiectiv în noul său mandat este intensificarea luptei pentru obținerea autonomiei maghiarilor din Transilvania, dar și din Bazinul Carpatic.

După realegerea sa, Tokes a spus că CNMT va continua, spre deosebire de UDMR, "lupta pentru autonomia maghiarilor din Bazinul Carpatic", şi că el personal va candida pentru un nou mandat la Parlamentul European în numele unei coaliţii a partidelor maghiare "la egalitate", ca independent sau "în altă formulă".

Noi continuăm lupta pentru autonomie. UDMR a uitat de acest lucru, dar se pare că se înţelege cu plagiatorul Ponta, numai noi (CNMT şi PPMT - n.r.) suntem excluşi din politica din România. Ponta, de altfel, a şi spus că îi recunoaşte doar pe ei, şi este bine pentru el că UDMR nu face probleme Guvernului”, a afirmat Tokes.

Laszlo Tokes, preşedintele în exerciţiu al CNMT, a fost reales fără să fi avut vreun contracandidat, primind voturile unanime ale celor 120 de delegaţi care au participat la Adunarea Generală a Consiliului, desfăşurată sâmbătă la Oradea.

Președintele Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania susține că antimaghiarismul a devenit o parte integrantă a politicii de stat a României.

Și astăzi suntem puși de a fi staliniști, de a fi extremiști, antiromâni, separatiști, etc, dacă milităm pentru drepturile noastre colective, respectiv autonomia”, a declarat Laszlo Tokes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri