L. Tokes: UDMR abuzează de încrederea comunităţii maghiare şi este folosită de puterea Ponta

Data publicării:
tokes laszlo - mfax

Laszlo Tokes a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Adunarea Generală a Delegaţilor PPMT, că reprezentanţii conducerii UDMR „ridică glasul numai atunci când le este îngăduit şi apoi continuă jocurile lor meschine în Bucureşti”, relatează Mediafax.

„Nomenclatura UDMR abuzează de încrederea comunităţii maghiare şi de sentimentul comunităţii maghiare, care este indusă în eroare de demagogia de unitate a UDMR. UDMR este folosită de puterea Ponta şi de post-comunişti ca o minoritate comodă prin care se poate demonstra că în România s-a rezolvat problema minorităţilor. Ei sunt elevi cuminţi, ridică glasul numai atunci când le este îngăduit şi apoi continuă jocurile lor meschine în Bucureşti. Aceasta este politica de tip bizantin a maghiarilor din România”, a spus Laszlo Tokes.

Potrivit acestuia, premierul Victor Ponta a declarat în mai multe rânduri „că nu stă de vorbă cu alţi maghiari decât cu UDMR”, singura formaţiune maghiară care este binevenită în Parlamentul României.

Laszlo Tokes a acuzat UDMR că a primit finanţări din partea guvernelor socialiste de la Budapesta în condiţiile în care era şi partid şi reprezentant al minorităţii maghiare din România.

„UDMR a profitat în mod dublu pentru a primi bani pentru partid, fonduri băneşti semilegale, deoarece un partid nu poate trage în acelaşi timp bani din două surse, ca partid şi ca reprezentant al unei minorităţi. UDMR a fost beneficiara sprijinului material al regimurilor Medgyessy-Gyurcsány între 2002 şi 2010”, a afirmat europarlamentarul.

La Adunarea Naţională a Delegaţilor PPMT participă, printre alţii, secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt şi consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos, lideri ai unor formaţiuni maghiare din alte ţări vecine Ungariei, dar şi parlamentari ungari.

În cadrul manifestării, PPMT îşi va alege structurile de conducere şi va înainta mai multe propuneri privind regionalizarea României.

Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii este actual lider, Toro T. Tibor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri