Video La 4 ani de mandat, Gabriela Firea s-a lăudat cu spitalul metropolitan neterminat. "Nu mi-am pus viața la adăpost"

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea prezinta bilantul mandatului sau
Foto: captură video Facebook/ Gabriela Firea

La împlinirea a patru ani de mandat, primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a prezentat, într-un video pe Facebook, macheta spitalului metropolitan, construcție care încă nu a fost finalizată, spunând că garanția ca acesta să fie finalizat este chiar ea și echipa ei. Liderul PSD București spune că cea mai mare realizare a sa este că a "redat Primăria Capitalei bucureștenilor". Edilul a mai precizat că "nu și-a pus viața la adăpost", pentru că a venit la muncă în timpul pandemiei. De asemenea, Gabriela Firea s-a apărat și în fața criticilor care spun că a adus modelul de administrație din Voluntari, afirmând: "Soțul meu este un exemplu de bun gospodar și nu îmi este rușine cu el. Eu mă întreb cum mă mai suportă”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

”Aceasta este macheta spitalului metropolitan care se construiește în București. Un spital ultra modern cu 1.000 de paturi, cu cele mai importante secții pentru sănătatea tuturor românilor. Garanția că acest spital va fi finalizat sunt eu și echipa mea pentru că am repornit toate proiectele blocate din capitală și le-am finalizat sau sunt aproape de finalizare.

Cea mai mare realizare este că am redat Primăria Capitalei bucureștenilor, am smuls-o încă din primul an de mandat din ghearele celor 4-5 firme căpușă PNL-PDL care au subjugat bugetul Capitalei timp de 20 de ani, firme abonate la contractele cu Primăria Capitalei, care prestau servicii scumpe, chiar și de 10 ori mai scumpe și de proastă calitate. Prin înființarea companiilor municipale am făcut economii mari la buget și asigurăm proiecte de calitate pentru toți cetățenii. Compania Municipală de Consolidări a realizat doar în doi ani cât cei dinaintea noastră în 20 de ani și anume 200 de clădiri pericol public sunt puse în siguranță, iar 20 sunt deja consolidate. Compania Străzi Poduri Pasaje realizează lucrarea de infrastructură de la Prelungirea Ghencea și a reparat în timp record podurile Grant și Străulești. Trustul de Clădiri Metropolitane lucrează intens la pasajul Doamna Ghica, pe care îl finalizăm în această toamnă, și la un cartier de locuințe sociale. Compania de Iluminat a scos orașul din beznă montând stâlpi în cartierele în care doar soarele aducea lumină. Primăria a devenit o instituție în acre investitorii sunt primiți cu respect, nu le mai cere nimeni comisioane sau favoruri, ca pe timpul majorității PDL-PNL.

Suntem în plină pandemie virală, am fost zilnic la muncă în locurile cele mai periculoase din punct de vedere ale unei posibile contaminări, nu mi-am consemnat sănătatea, nu mi-am pus viața la adăpost, nu m-am ascuns sub pat, am fost în spitale pentru a le dota, m-am întâlnit cu eroii în halate albe pentru a-i încuraja și proteja. M-am dus personal să duc mâncare și medicamente vârstnicilor și persoanelor fără adăpost", a declarat Gabriela Firea, potrivit HotNews.ro.

Primarul general al Capitalei nu este de acord "că pensiile și alocațiile sunt pomeni electorale cum spune actualul Guvern”.

”Un primar trebuie să aibă grijă de toți cetățenii, nu doar de cei cere l-au votat. De aceea vă promit că voi menține atât bugetele alocate pentru investițiile în infrastructura majoră a Capitalei, pentru înnoirea parcului auto al STB, investițiile în spitale, dar în viața familiilor care muncesc și trăiesc în București. Mă voi lupta ca lună de lună să primească sumele propuse de mine. Nu sunt pomeni, sunt sume absolut necesare pentru aceste categorii sociale și care fac diferența dintre o viață chinuită și o viață decentă”, a spus Gabriela Firea.

În ceea ce privește comparația cu orașul Voluntari, unde primar este soțul acesteia, Florentin Pandele, Gabriela Firea spune că ce s-a întâmplat în Voluntari este o mândrie națională.

”Se aruncă cu noroi în mine că sunt soția primarului din Voluntari. Ce s-a făcut în ultimii 20 de ani în Voluntari este o mândrie națională. O comună din care nimeni nu mai ieșea din casă atunci când ploua, a devenit un oraș modern, european, cu școli căutate de majoritatea elevilor din județul Ilfov, cu un spital ridicat când guvernarea PNL-PDL închidea spitale, cu transport public și toate facilitățile urbane. Soțul meu este un exemplu de bun gospodar și nu îmi este rușine cu el. Eu mă întreb cum mă mai suportă”, a afirmat Firea.

Primarul a scris pe Facebook că a mai și greșit, dar nu din rea-credință.

”Lucru până seara târziu. Le cer iertare copiilor mei pentru ca sunt o mamă mereu în viteză. Nu știu cât mai suportă soțul absența mea din familie. Am vrut să mă implic sută la sută. Nu m-am menajat. Am mai și greșit, ca orice om. Nu a fost din rea-credință. Și nu renunț, am făcut multe, mai am multe de continuat și început”, arată mesajul ei pe Facebook, care a însoțit clipul video în care prezintă bilanțul mandatului de primar.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri