La ce vor renunţa parlamentarii în 2013?

Data publicării:
06012013 20prioritati-42260

În acest moment, parlamentarii au trei luni de vacanţă: una iarna şi două vara. Victor Ponta ar vrea să modifice Constituţia şi să-i cheme la muncă şi în iulie. Degeaba însă, dacă aleşii nu ar renunţa şi la obiceiul de a lucra de luni până miercuri la prânz. Preşedintele Camerei Deputaţilor vrea şi el să îi oblige pe aleşi să prezinte un raport de activitate, adică să dea socoteală câte legi au iniţiat, câte luări de cuvânt au avut, cât au lucrat în comisii şi la biroul de circumscripţie unde îi primesc în audienţă pe cetăţeni.

Cel mai important obiectiv pentru 2013 se referă însă la reducerea cheltuielilor. Dar, la acest capitol, pare că startul a fost pierdut. Preşedintele Camerei Deputaţilor promitea, înainte de alegeri, că nimeni nu va mai sta la hotel anul acesta. Costul cazării este de trei ori mai mari faţă de cel cu chiriile. Imediat după alegeri, însă, Valeriu Zgonea a descoperit că statutul şi regulamentul institiuţiei nu îi permit să elimine această posibilitate de cazare. Până acum, puşi în faţa aceleaşi alegeri, mai mult de jumătate dintre parlamentari au preferat hotelul, nu să stea cu chirie.

Un alt capitol de la care nimeni nu pare dispus să taie cheltuieli - transportul aleşilor. Pentru următorii doi ani, parlamentarii sunt dispuşi să dea cinci milioane de lei pentru cursele cu avionul. Maxim 1.200 de bilete şi o condiţie - să nu fie low cost.

Cum de la vorbe la fapte calea este presărată cu multe obstacole, vom vedea în 2013 la ce sunt dispuşi, cu adevărat, să renunţe noii senatori și deputați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri