La Transporturi, Răzvan Cuc, consilierul județean ce primea și contracte publice

Data actualizării: Data publicării:
cuc_32884200

Ministrul numit al Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, a fost directorul Zonei Libere Giurgiu, înainte să fie numit de Victor Ponta, în octombrie 2015, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

cuc_32884200

El este membru al PSD. Cuc a fost destituit în primăvara anului trecut de premierul Dacian Cioloș după ce a participat la o întrunire electorală în județul Giurgiu. El are rădăcini puternice în activitatea politică din acest județ. Cuc a deținut funcția de purtător de cuvânt al PSD Giurgiu și este un apropiat al fostului profesor de sport Marian Mina care a ajuns președinte al Consiliului Județean Giurgiu dar și șef al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București. În mandatul lui Mina la cârma CJ Giurgiu, ministrul desemnat Răzvan Cuc i-a fost acestuia consilier. Ca urmare nu este exclusă o nominalizare a lui Marian Mina la șefia companiilor de autostrăzi și drumuri naționale.

Există însă și controverse privind trecutul viitorului ministru de om de afaceri și de funcționar public.

Potrivit initiativaromania.ro, comparând declarațiile de avere și interese, Răzvan Cuc nu avea nici o proprietate pe numele său în 2010 (ca angajat al Ministerului Economiei) și nici în 2012, momentul în care a devenit consilier județean. În ciuda unui salariu modest de consilier și Director al Zonei Libere Giurgiu - 33.000 Ron anual - din aceste surse, Răzvan Cuc a acumulat proprietăți imobiliare (terenuri intravilane și locuințe în București și Giurgiu), sume în bani aflate în conturi bancare și bijuterii în valoare de 25.000 Euro.

Declarațiile de interese arată și că firma sa, SC Pan D´Or SRL a încheiat în 2012-2013 contracte cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în perioada în care Cuc era consilier județean.

Răzvan Cuc are o licență în drept obținută la Universitatea Hyperion, București - 2009 – 2012 și o alta în economie la Universitatea Americană din București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri