Lazăr Comănescu, despre poza lui Hans Klemm cu steagul secuiesc: „Fiecare își asumă ce face”

Data actualizării: Data publicării:
mae lazar comanescu

Ministrul Lazăr Comănescu a vorbit, la Digi24, despre gestul ambasadorului SUA, Hans Klemm, care s-a fotografiat cu steagul Ținutului Secuiesc alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Arpad Antal, şi alţi doi oficiali locali. 

Legat de gestul diplomatic de a-l convoca la minister pe ambasadorul SUA după ce a apărut fotografia cu steagul secuiesc, Lazăr Comănescu a spus „E o informație inexactă. Nu a exista o astfel de convocare”, în schimb a declarat că a exista dialog, că a vorbit la telefon „am spus că în relațiile dintre state pot să existe teme, aspecte care la un moment dat, în anumite circumstanțe pot să genereze anumite sensibilități”.

Întrebat dacă a fost a gafă a ambasadorului, ministrul de Externe a precizat: „Reacția domnului ambasador de la Craiova a clarificat foarte bine lucrurile. Nu există pentru domnia sa decât două drapele: al României și al SUA”.

Lazăr Comănescu a lăsat să se înțeleagă că nu ar face gestul ambasadorului SUA, spunând că „În condițiile în care cunoști foarte bine istoria, sensibilitățile, țin seama de specificități și sensibilități și dacă se întamplă să fac un gest care, în ciuda a ceea ce cunosc eu, sau care nu mă bazez pe suficiente informații, fiecare își asumă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri