Leapșa cu cărți l-a prins și pe Victor Ponta. Premierul l-a provocat pe Traian Băsescu

Data publicării:
ponta la sibiu

 

Leapşa cu cărţi” îi cheamă pe utilizatorii Facebook să facă o listă cu zece volume care i-au marcat. Ideea a prins prin internauți și a devenit virală în doar câteva zile.

Jurnalistul Costi Rogozanu a fost provocat pe Facebook și, la rândul său, l-a provocat pe premierul Victor Ponta. „Și am dus-o şi la absurd provocându-i pe: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Crin Antonescu, Elena Udrea, Vasile Blaga, Tăriceanu”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

La numai câteva zile, premierul i-a răspuns provocării. „Am acceptat provocarea jurnalistului Costi Rogozanu (nu a fost deloc absurdă!) de a nominaliza câteva cărți pe care le consider foarte valoroase și care mi-au placut foarte mult”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook. 

Poate nu întâmplător, printre cărțile preferate de Victor Ponta se numără și Peștele în apă, de Mario Vargas Llosa, în care autorul vorbește chiar de participarea sa la alegerile prezidenţiale din anul 1990.

Lista cărților care l-au marcat pe Victor Ponta:
Umberto Eco - Baudolino
Mika Waltari - Amantii din Bizant
Llosa - Pestele In Apa; Matusa Julia si condeierul
James Clavell - Vartejul
Beigbeder - Iarta-ma, ajuta-ma!
John Darwin - After Tamerlane
Amin Maalouf - Stanca lui Tanios
Kissinger - Despre China
Marin Sorescu - Trei dinti din fata
Petru Dumitriu - Cronica de familie
Petre Salcudeanu - Biblioteca din Alexandria

„Îl provoc mai departe pe Traian Băsescu - să ne spună dacă a mai citit și altceva decât Levantul în ultimii ani!”, a scris Ponta. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri