Leapșa pe spionaj. Candidații la președinție se provoacă unii pe alții să spună dacă au fost ofițeri acoperiți

Data publicării:
candidat spion-2

Să ai un candidat în situația asta este mai grav pentru România. Aș face o propunere tuturor celor din competiție să își asume o declarație pe propria răspundere ca nu au fost ofițeri acoperiți. Ok, nu ai voie să spui că ai fost. Eu fac declarația că nu am fost și nu sunt ofițer acoperit”, a spus candidatul PMP.

Dacă Elena Udrea propune declaraţia pe propria răspundere, candidatul Partidului Ecologist William Brînză le cere contracandidaţilor săi să jure pe Constituţie. Ba chiar introduce şi leapşa pe spionaj.

„Jur pe onoare și Constituție că nu sunt și nu am fost ofițer, agent sau colaborator al unei structuri de contrainformații. Prima pe care o provoc să jure cu mâna pe Constituție este doamna Monica Macovei, urmând ca dânsa să transmită provocarea celorlalți candidați”, a spus candidatul.

Portretul-robot al candidatului spion

„Eu am făcut aceasta invitație către cei 14 candidați, este pe principiul găleții de apă vărsate în cap”, a adăugat el.

Tăvălugul agenţilor secreţi ascunşi în viaţa publică a fost pornit, acum două săptămâni, de Traian Băsescu. Spunea atunci că unul dintre candidaţii la prezidenţiale a fost ofiţer sub acoperire. Subiectul s-a transformat rapid în tema dominantă a campaniei electorale, iar candidaţii, unul câte unul, s-au declarat în afara discuţiei cu spioni.

Întrebat la cine crede că s-a referit Traian Băsescu, Klaus Iohannis a răspuns: „La mine sigur nu”.

„Nu sunt, nu sunt eu ăla, asta pot să vă spun. Ăsta nu e un secret”, a spus și Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu am fost şi nu sunt ofiţer acoperit sau în orice alt fel al unui serviciu de informaţii român sau străin”, a fost declarația Monicăi Macovei.

Candidatul - spion, sursă de scandal între deputaţi. V. Zgonea: Facem comisie ca să ce? Să ne scărpinăm cu mâna dreaptă pe partea stângă a capului?

E evident că nu se refera la mine domnul Băsescu, pentru că tocmai a declarat că ne-a verificat pe noi toţi cei care suntem membri ai Guvernului”, a spus Victor Ponta.

„Nu am fost ofițer acoperit, nici descoperit nici al fostelor și nici al multiplelor servicii care s-au creat la noi in țară, dacă aș fi fost aș fi spus”, a spus și Teodor Meleșcanu, fost șef al SIE.

Când a lansat tema candidatului-spion, Traian Băsescu a şi ameninţat că, în lipsa unui autodenunţ, îl va da chiar el în vileag pe fostul agent secret care vrea să ajungă preşedinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri