Lege pentru eliminarea taxei de pod de la Fetești

Data actualizării: Data publicării:
taxa pod fetesti

Parlamentarii PNL din Constanţa vor eliminarea taxei de pod de la Feteşti. Au convins alţi 64 de colegi să semneze un proiect de lege care a fost depus în Senat. Aleşii susţin că taxa este discriminatorie şi că ar trebui să fie acoperită de preţul rovignietei.

De câte ori vin în Capitală sau se întorc, parlamentarii din Constanţa trebuie să plătească taxa de pod de la Feteşti. Şi cum călătoriile sunt dese, propun acum scoaterea ei.

Aurel Boroianu, deputat PNL, iniţiatorul legii: „Consider că este momentul ca totuşi noi, dobrogenii, să nu mai plătim această taxă şi să avem impresia că atunci când intrăm în România sau trecem Dunărea, să fim trataţi ca locuitori din altă ţară”.

De această măsură ar urma să beneficieze toţi românii care merg pe Autostrada Soarelui. Iniţiatorii spun că atâta timp cât se plăteşte rovinieta, taxa de pod ar trebui anulată.

„Păi nu trebuie plătită deloc. Unde intră banii ăştia, hai că sunteţi de la Digi, îi ia cutare, cutare sau intră undeva banii”, spune un șofer.

„Normal că trebuie scoasă, că o plătim degeaba. Ei spun de autostradă, ce-i aici, gropi, plătim rovinieta normal pentru drumuri”, e de părere un altul.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, banii sunt folosiţi în principal pentru întreţinerea podului, dar şi pentru administrarea drumurilor de interes național.

Anul trecut, suma adunată la bugetul de stat din acestă taxă de pod s-a ridicat la nu mai puţin de 25 de milioane de euro.

Transportatorii salută şi ei iniţiativa legislativă şi spun că aşa s-ar rezolva şi ambuteiajele care se creează în timpul verii în zonă.

Constantin Isac, vicepreşedinte UNTRR: „Este foarte important pentru traficul rutier să fie eliminate toate cauzele strangulării traficului. Şi aceasta este o cauză, cel puţin pe ruta asta spre Constanţa în sezonul estival apar mari probleme din cauza taxei de pod de la Feteşti”.

Proiectul de lege va fi dezbătut mai întâi la Senat.

Citiți și:  Planuri la Ministerul de Finanțe. Vinieta, scoasă și înlocuită de taxe de autostradă?

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri