Legea castrării chimice, redepusă în Parlament. Rădulescu: Suspectului i se scade pedeapsa la jumătate

Data actualizării: Data publicării:
catalin radulescu 2

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a redepus în Parlament o iniţiativă legislativă care prevede castrarea chimică a pedofililor. Este vorba de un proiect mai vechi, pe care l-a depus şi în 2014, însă nu a avut şanse prea mari de reuşită.

Deputatul vrea castrarea chimică a pedofililor pentru a preveni recidivele şi le dă un ultimatum colegilor care nu îi vor susţine propunerea.

Se discută de faţă cu avocatul şi cu inculpatul respectiv care a făcut fapta, deci acest pedofil, în timpul procesului şi în momentul în care se dă sentinţa, deci cu acordul lui că doreşte să facă acest tratament, i se scade pedeapsa la jumătate, urmând ca el să facă toată viaţa acest tratament. Ca metodă medicală, el este un tratament injectabil care scade cantitatea de testosteron a persoanei respective”, a spus Cătălin Rădulescu, deputat PSD.

În 1944 a fost înregistrat primul caz de castrare chimică, în SUA. De altfel, 1996, California a devenit primul stat din SUA care a introdus castrarea chimică drept pedeapsă.

În Europa, prima țară care a introdus castrarea chimică a fost Polonia, în 2009.

În Germania, castrarea chimică benevolă a redus recidiva de la 84% la 3%. De asemenea, și în alte țări există această procedură, Franţa, Suedia, Danemarca, Republica Moldova, în timp ce în Marea Britanie este opțională, în timp ce alte țării discută introducerea sterilizării chimice, de exemplu Spania.

În Cehia, pedofilii sunt castraţi chirurgical.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri