Legea defăimării, retrimisă la comisii

Data publicării:
c dep

UPDATE: Controversata lege a defăimării, iniţiată de preşedintele PSD Liviu Dragnea, a fost retrimisă la comisiile de specialitate. Decizia a fost luată în plen, la solicitarea deputaţilor social-democraţilor şi după ce se decisese reluarea votului final asupra legii. Parlamentarii PNL s-au opus.


Actualizare 13:25. Votul pe legea defăimării va fi reluat. Deși liberalii au părăsit sala, au rămas 186 de deputați care, majoritatea, au votat pentru reluarea votului. Astfel, a fost anulat votul de săptămâna trecută.


Situație fără precedent în Camera Deputaților în ultimii ani, după ce președintele Camerei a cerut blocarea ușilor astfel încât niciunul dintre deputați să nu iasă, iar secretarii să înceapă să-i numere.

Motivul este că PSD a contestat sistemul de vot electronic. În urmă cu două ore s-a decis ca votul să fie suspendat, iar deputații trebuie să decidă acum cum vor vota proiectele de legi.

Liviu Dragnea a fost criticat de Cezar Preda că a instituit teroare în interiorul partidului. Deputatul liberal a spus că a vorbit cu câțiva membri PSD care s-au plâns că nu suportă atmosfera pe care o impune liderul PSD.

Săptămâna trecută, nouă proiecte de legi au fost votate, iar votul a fost interpretat de două ori: o dată că a trecut de Parlament, iar o dată că nu a trecut. 

Legea defăimării a fost respinsă cu scandal

Legea defăimării. Liviu Dragnea va depune plângere penală in rem

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri