Legea grațierii. Şerban Nicolae: Dragnea a vorbit în nume personal. Nu a fost luată o decizie

Data actualizării: Data publicării:
serban nicolae

Senatorul PSD Şerban Nicolae, autorul amendamentelor prin care ar urma să graţiate inclusiv persoanele condamnate pentru fapte de corupţie, a declarat, marţi, că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal, nu în calitate de lider al partidului când a spus că se opune propunerilor sale. Totodată, Nicolae a afirmat că nu mai e ca pe vremuri, ”cu opinia unică ce emana de la partid şi de la conducătorul iubit”.

 

„A porni de la premiza că toţi trebuie să avem o opinie publică, aşa cum era pe vremuri, cu opinia unică ce emana de la partid şi de la conducătorul iubit... Mie mi se pare că este o perioadă de mult depăşită. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales în Parlament, acolo unde se propun dezbateri”, a declarat Şerban Nicolae.

Senatorul PSD a mai spus că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal, nu în calitate de preşedinte al partidului, atunci când a afirmat că nu este de acord ca de legea graţierii să beneficieze şi cei condamnaţi pentru fapte de corupţie.

„Categoric, ştiţi foarte bine că nu s-a decis la nivelul conducerii partidului vreo poziţie cu privire la această chestiune (…) Eu nu sunt deloc suprins de dreptul la opinie, de faptul că oamenii au opinii diferite şi că pot să le exprime. Mă surprinde faptul că altora li se pare anormal ca doi oameni să aibă opinii diferite. Este opinia domniei sale, a domnului Dragnea, este opinia domniei sale, în cazul domnului Toader, este opinia mea, în cazul meu. Lucrurilea astea sunt supuse dezbaterii”, a mai adăugat social-democratul.

Şerban Nicolae a precizat că nu îşi va retrage amendamentele, chiar dacă partidul i-o va cere, deoarece au fost depuse în calitatea sa de senator, nu de lider al grupului parlamentar din Senat.

„Nu se pune o asemenea problemă şi nici nu cred că partidul se va întruni ca să-mi ceară să-mi retrag nişte amendamente. Cel mult poate decide să le respingă, parlamentarii PSD să nu susţină (…) Am văzut foarte multe speculaţii pe tema asta, deşi e destul de greu, pentru că avalanşa de inepţii este inepuizabilă şi mi-e foarte greu să tot găsesc argumente, să tot explic de ce oamenii sunt fie foarte proşti, fie foarte ticăloşi. Nu am făcut nicio propunere în calitate de lider PSD, nicio propunere în calitate de preşedinte de comisie, ci în calitate de senator. (...) Imaginaţia unora e foarte bogată, probabil că au foarte mult timp la dispoziţie”, a mai spus liderul senatorilor PSD.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. El a explicat că nu crede că ”cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că el nu susţine graţierea pentru fapte de corupţie şi a subliniat că, oricum, doar legea graţierii nu rezolvă problemă supraaglomerării penitenciarelor, fiind necesare investiţii în infrastructură.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, despre amendamentul depus de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul Legii graţierii, că „dacă vorbim riguros”, nu se graţiază corupţii, ci pedepsele pentru faptele de corupţie. Toader a precizat că este exclus să nu se recupereze prejudiciul, iar amendamentul proiectul Legii graţierii este o iniţiativă personală, pe care Şerban Nicolae trebuie să o susţină, avizul Ministerului Justiţiei fiind pe forma proiectului aprobat de Guvern.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri