Lia Olguța Vasilescu: Se impune o intrare la guvernare a PSD

Data actualizării: Data publicării:
lia olguta vasilescu vorbeste in conferinta de presa in fata unui panou PSD
Lia Olguța Vasilescu. sursa: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Vicepreședintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, luni seară, că „se impune” intrarea PSD la guvernare. Declarația a fost făcută de primarul Craiovei după anunțul depunerii mandatului de premier desemnat al lui Nicolae Ciucă, din partea PNL.

„Nouă trebuia să ni se dea mandatul (să formăm guvernul) încă din 2020. După doi ani de guvernare de dreapta a înțeles și populația că dacă mai stăm așa nu reparăm nimic. Încă trei ani cu guvernare de dreapta poate să vină orice partid e pe lumea asta că nu va putea să repare.

Cred că se impune o intrare la guvernare a PSD. Noi ne-am și oferit cu specialiștii noștri”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la România TV.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat, după decizia de luni seară a conducerii liberalilor. Biroul Executiv PNL a decis să flexibilizeze mandatul pentru negocierile cu partidele, astfel încât să susțină o majoritate „consolidată”, potrivit lui Nicolae Ciucă. Sunt luate în considerare variantele ca USR sau PSD să intre la guvernare.

Liderii PNL vor decide mâine la BPN numele premierului desemnat. Partidul ar putea merge cu o nouă propunere la Cotroceni, în partid fiind împins si numele lui Lucian Bode. În același timp, și Florin Cîțu își dorește să fie propus.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus că “PNL va lua o decizie pentru propunerea de premier".

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, nu exclude o participare a PSD la guvernare și consideră că odată mandatul flexibilizat, cea mai bună soluție ar fi o nouă nominalizare a lui Nicolae Ciucă pentru a forma guvernul. Liderul PSD a confirmat, luni seara, la Digi24, că astfel de discuții, pentru o cooptare a PSD în guvern, au mai fost, doar că nu la nivel oficial, ci doar „individual”.

La următoarele consultări de la Cotroceni, PSD nu va merge, cel mai probabil, cu o propunere de prim-ministru, a reconfirmat Vasile Dîncu.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri