Liberalii acuză Guvernul că taie din pensii 102 lei/lună

Data actualizării: Data publicării:
eugen teodorovici_govro

După ce a apărut în spațiul public proiectul de ordonanță care prevede măsuri de austeritate pentru anul 2019 și amână majorarea punctului de pensie până la 1 septembrie 2019, liberalii acuză Guvernul PSD-ALDE că taie pensiile.

eugen teodorovici_govro
Sursă foto: gov.ro

Senatorul PNL Florin Cîțu arată, printr-o postare pe contul său de Facebook, că pensiile ar fi trebuit să fie majorate cu 14% începând cu luna ianuarie 2019, ca urmare a prevederilor legale care stabilesc creșterea anuală a valorii punctului de pensie în funcție de rata medie anuală a inflației și de creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

Punctul de pensie ar crește de la 1.100 lei la 1.254 lei, la 1 ianuarie 2019. Dar PSD+ALDE au distrus economia și nu mai vor să aplice legea în vigoare. OUG, confirmată public de așa-zisul ministru al Finanțelor, promite creșterea punctului de pensie din septembrue 2019 cu 15%. (...) Nu pot să mai ascundă dezastrul și taie pensiile”, scrie Cîțu.

Acesta arată că, prin nemajorarea punctului de pensie din luna ianuarie 2019, pensionarii pierd practic 102 lei/lună

Atât pierd pensionarii la punctul de pensie în 2019. Și ei sunt puși de PSD+ALDE să plătească costul guvernării dezastruoase din ultimii doi ani. Asta dacă îl mai cresc în septembrie. S-ar putea ca atunci situația să fie atât de gravă la nivel global încât PSD+ALDE să vină cu o nouă tăiere”, mai scrie senatorul PNL.

Citiți și: „Adevăratele creșteri de salarii vor veni în 2019”. Ce minciună!

Acuzații similare a formulat la adresa Guvernului Dăncilă și deputatul PNL Dan Vâlceanu. „Guvernul PSD-ALDE taie pensiile cu 102 lei pe lună, din ianuare. Ce înseamnă asta pentru pensionari? Că vor avea o iarnă foarte grea, toate se scumpesc. Cei care lucrează în sistemul bugetar vor avea drepturile salariale la nivelul anului 2018, adică dreptul lor prevăzut de Legea salarizării nu va fi aplicat. Vorbim de oameni mințiți de PSD prin lege. Un alt aspect foarte grav se referă la orele suplimentare care nu vor mai fi plătite”, a declarat deputatul PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri