Liberalii cer punct de vedere al Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei şi suspendarea discuţiilor în Comisia Iordache

Data publicării:
171016_COMISIA_JURIDICA_eugen nicolicea si florin iordache_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor îi solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să ceară un punct de vedere Comisiei de la Veneţia pe modificările la legile justiţiei şi să suspende dezbaterile în Comisia specială până la primirea acestui punct de vedere, transmite Agerpres.

171016_COMISIA_JURIDICA_eugen nicolicea si florin iordache_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

"Grupul parlamentar al PNL vă solicită să cereţi un punct de vedere din partea Comisiei pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) cu privire la modificările propuse privind Legea 303/2004, Legea 304/2004 şi Legea 317/2004. (...) Până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia vă solicităm să suspendaţi dezbaterile Comisiei comune speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei asupra propunerilor de modificare a legilor 303/2004, 304/2004 şi 317/2004, aflate în procedura de reexaminare drept urmare a deciziilor Curţii Constituţionale a României", se arată în solicitarea deputaţilor liberali depusă la Biroul permanent al Camerei, citată de Agerpres.

Liberalii amintesc în sprijinul cererii lor recomandarea din ultimul raport al Comisiei Europene cu privire la MCV, precum şi poziţiile publice exprimate recent de oficialii CE. De asemenea, ei amintesc de faptul că asociaţii profesionale ale magistraţilor s-au pronunţat pentru solicitarea unui punct de vedere al Comisiei de la Veneţia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri