Liberalii cu salarii mărite, din conducerea Parlamentului, obligaţi la cotizaţii de partid mai mari 

Data publicării:
alina gorghiu facebook 10 07 2015

Până acum, toţi aleşii, indiferent de funcţiile deţinute în Legislativ, aveau venituri relativ egale: între 5.000 şi 6.000 de lei.

De la 1 august, 26 de parlamentari, membri ai Birourilor Permanente, primesc indemnizaţii care ajung la 14.000 de lei.

Şapte dintre ei sunt liberali. Surse PNL susţin că aceştia vor fi obligaţi să contribuie cu mai mulţi bani în conturile partidului.

Cristian Bodea, senator PNL, chestor al Senatului: „Partidul ne face, lui îi datorăm totul. Trebuie să contribuim ca partidul să aibă surse de finanţare pentru campanie, pentru comunicare, toate astea costă”.

Cristian Bodea plăteşte, în prezent, o cotizaţie lunară de 700 de lei, la filiala PNL de Bihor. Nu este deranjat de intenţia conducerii PNL, cu o condiţie: „Dacă ar fi pe perioada asta până se pun în acord şi celelalte salarii, ar fi ok. Dar dacă rămâne pe viaţă, înseamnă că noi am câştiga mai puţin decât un parlamentar normal, în condiţiile astea”.

Un alt coleg, secretar al Senatului, varsă lunar 300 de lei în conturile filialei din Alba. El ridică o altă problemă: discriminarea parlamentarilor fără funcţii în Legislativ.

Alexandru Pereş, senator PNL, secretar al Senatului: „Dacă indemnizaţia mea creşte, categoric atunci şi procentul acela pe care îl plătesc acum ca membru al Partidului Naţional Liberal o să trebuiască să fie mai mare”.

Nici la Camera Deputaţilor, aleşii nu se împotrivesc ordinului de partid.

Ioan Bălan, deputat PNL, chestor Camera Deputaţilor: „Mi se pare firesc, până la urmă ai ajuns acolo, pe postul acesta, cu susţinerea partidului şi e firesc ca şi partidul să beneficieze dacă e cazul”. Totuşi, chestorul liberal are cotizaţii restante la partid.

Ioan Bălan: „La un moment dat plăteam, după aceea nu am mai plătit. Din primăvară până acum nu am plătit nimic”.

În urmă cu un an şi jumătate, PNL a decis ca fiecare filială a vechiului PNL să achite lunar 4.500 de lei, pentru ca partidul să îşi poată plăti datoriile de 3 milioane de euro. Documentele de la finalul anului trecut indicau datorii ale noului PNL, de aproximativ 6 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri