Liberalii depun moțiunea de cenzură săptămâna viitoare: V. Ponta e mai apropiat de Rusia decât de UE

Data publicării:
CRIN ANTONESCU PRESEDINTELE PNL - MEDIAFAX

PNL îi reproşează premierului că a avut o atitudine evazivă faţă de Rusia, nu a condamnat evenimentele din Ucraina şi s-a dus la Olimpiada de la Soci. În plus, Victor Ponta a atacat justiţia şi a încercat să impună legea graţierii şi amnistiei.

„Victor Ponta, deşi un premier tânăr, a dovedit prin atacurile sale publice, virulente, la adresa statului de drept, dar şi prin tăcerile sale semnificative pe marginea unor subiecte, că s-ar potrivi mai bine statutului unui premier comunist, în care Partidul să aibă totul şi să le decidă pe toate, inclusiv în justiţie", se arată în moțiunea de cenzură, al cărei text este publicat în exclusivitate de cotidianul regional Evenimentul.

Liberalii critică afişele electorale ale PSD, despre care spune că sunt făcute în Belarus, şi mesajele de campanie în care Uniunea Europeană este prezentată drept un duşman.

„Pozele cu „România, marele grânar" sunt făcute în Belarusul lui Lukaşenko, iar mesajul este să alegem europarlamentarii PSD care să „apere" România la … Bruxelles. De cine, de Uniunea Europeană trebuie apărată România sau de naţionalismul găunos şi antieuropean promovat chiar de către Victor Ponta şi partidul său, demn continuator după cum se vede al mesajelor şi principiilor de „neatârnare" ale fostului Partid Comunist Român?", se întreabă liberalii.

PNL taxează şi instalarea unui birou al premeirului la Ministerul Apărării, după ce, dintr-o ancheta a DNA, a reieșit că liderul PSD Mehedinţi Adrian Duicu făcea trafic de influenţă chiar din biroul prim-ministrului.

 „Iniţiativa premierului Victor Ponta întregeşte imaginea unui prim-ministru hăituit de propriii baroni cu cereri şi favoruri de ordin personal şi care încearcă să se ascundă sau să negocieze cu aceştia, după caz, după zidurile unei unităţi militare”, stipulează textul moțiunii

 PNL îl mai acuză pe premier că a minţit când a promis că va elimina impozitul pe profitul reinvestit şi că va reduce contribuţiile sociale ale angajatorilor cu cinci la sută.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri