Liberalii îl acuză pe Victor Ponta de mentalitate tipică lui Adrian Năstase. George Scutaru: "Premierul mi-a spus: vezi poate te luăm noi cu duba" 

Data publicării:
victor ponta bucuros -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

Incidentul s-ar fi petrecut acum mai bine de o lună, chiar în plenul Parlamentului.

Crin Antonescu susţine că şi alţi politicieni au fost ameninţaţi de Victor Ponta.

Nu este singura persoana pe care domnul Ponta a amenințat-o, la nervi, cu puşcăria evident fără să aibă niciun temei. În momentul în care o faci de trei patru ori în prezenţa mea şi de fiecare dată mie chestiunea asta mi-a produs un şoc. I-am şi spus prima dată: staţi stai, stai să facem pauză. Atenţie, între altele am făcut această alianţă pentru că am considerat că nişte oameni ca domnul Băsescu ameninţă cu puşcăria şi chiar să-i bage în puşcărie pentru că nu-i plac din punct de vedere politic. Este în mod evident un mare pericol ca Ponta să aibă atât cât are preşedintele un punct de putere asupra unor instituţii cum ar fi serviciile sau instituţiile judiciare”, a spus Crin Antonescu, la un post de televiziune.

Cel vizat de ameninţările lui Victor Ponta, liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, spune că premierul nu a putut trece peste o declaraţie de campanie făcută în Brăila, la lansarea candidaţilor la europarlamentare.

În data de 22 martie noi, liberalii, am avut la Brăila o lansare a candidaţilor la europarlamentare. Am ţinut un discurs unde am spus printre altele că în România am trecut de la capitalismul de cumetrie al lui Iliescu la social-democraţia de dubă al lui Victor Ponta şi că duba a devenit unitatea de măsură a eficienţei guvernării Ponta pentru că mulţi baroni locali au probleme cu justiţia”, a declarat George Scutaru.

Premierul şi-a luat revanşa două zile mai târziu în cadrul unei dezbateri în Parlament, susţine George Scutaru.

„Eu am propus un text de declaraţie al Camerei Deputaţilor. M-am dus spre banca ministerială pentru a-i înmâna premierului acest document. Premierul a spus: hai, lasă asta, am văzut că eşti mare specialist în dube, vezi poate te luăm noi cu duba. La terminarea şedinţei m-am dus la premier ca să-i solicit explicaţii. Regret acum fiindcă nu poate fi decât cuvântul meu împotriva cuvântului lui. Martori nu au fost decât câţiva deputaţi. Bineînţeles că se vor jura pe roşu, pe ceea ce au mai scump că Ponta nu m-a atins nici cu o floare. A fost o ameninţare vădită a premierului. Nu era deloc o glumă. Cunosc de la colegi care au fost prezenţi la alte întâlniri şi au beneficiat să spunem de un tratament similar din partea premierului. Aici vorbim de o mentalitate, tipică ca pe vremea lui Adrian Năstase”, a povestit George Scutaru.

Colegii de partid ai premierului îi iau apărarea.

„Nu se pune problema, cred că a fost o glumă sau un moment special de iritare a preşedintelui Crin Antonescu. Îl cunosc pe premier de, cred, că 15 ani şi am lucrat în echipă de atâţia ani nu s-a pus niciodată problema. Nu comentez, este o chestiune care ţine uneori de bucătăria, de dinamica unor întâlniri”, a susţinut senatorul PSD Ioan Chelaru.

Premierul nu a dorit să comenteze acuzaţiile PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri