Liberalii militează pentru alianțe în București

Data publicării:
predoiu

Sistemul de vot dintr-un singur tur îi dezavantajează pe liberali, care îşi văd diminuate şansele de a câştiga cele 6 sectoare din Capitală aşa cum şi-au propus. Prin urmare, şeful liberalilor bucureşteni, Cătălin Predoiu, le propune liderilor partidelor de dreapta să se alieze împotriva PSD.

„Nu am primit niciun refuz , nu am primit niciun accept. E destul de proaspătă propunerea. (Reporter: Ar fi binevenit şi Traian Băsescu?) Nu am exclus pe nimeni în demersul pe care mi l-am asumat. Ceea ce mă interesează este să maximizez şansele cetăţenilor Capitalei de a avea un alt primar, o altă administrație decât PSD-istă”, a spus Cătălin Predoiu, preşedintele PNL Bucureşti.

Deşi cer să fie susţinuţi, liberalii nu sunt dispuşi să negocieze numele candidaţilor. De altfel, ei şi-au şi anunţat propunerile.

Reporter: Aveţi nevoie de sprijinul partidului lui Traian Băsescu, de sprijinul Monicăi Macoivei în această cursă electorală?

Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei: „Eu sunt candidatul PNL și voi câștiga primăria în calitate de candidat al PNL. Nu sunt implicat în nicio negociere politică.”

În sectorul 1, liberalii speră să câştige alegerile cu Alexandru Nazare, fostul ministru al Transporturilor, cotat cu 30 la sută în intenţiile de vot în sondajul comandat de PNL.

La sectorul 2 a fost nominalizat Dan Cristian Popescu care trebuie să îl înfrunte pe actualul primar Neculai Onţanu.

Sondajul liberalilor arată şanse reduse şi pentru candidatul din sectorul 3 - Ştefan Vasile.

Actualul primar interimar al Capitalei, Răzvan Sava, vrea să conducă sectorul 4, însă potrivit sondajelor ar aduna mai puţin de o treime din voturi.

Ovidiu Raeţchi, propus candidat pentru sectorul 5, este mai slab cotat chiar şi decât Marian Vanghelie, suspendat din funcţie după ce a fost acuzat de luare de mită şi arestat preventiv.

Liberalii promit că săptămâna viitoare vor anunţa şi candidatul nominalizat la Primăria Sectorului 6.

Şansele liberalilor în Bucureşti

Sector 1 - Alexandru Nazare: 30%

Sector 2 - Dan Cristian Popescu: 32%

Sector 3 - Florin Ştefan Vasile: sub 20%

Sector 4 - Răzvan Sava: 32%

Sector 5 - Ovidiu Raeţchi: 28%

sursa: sondaj comandat de PNL


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri