Liberalii nu mai vor pensii speciale

Data publicării:
pensii

Suntem în curs de retragere a semnăturilor. Partidul Național Liberal nu sprijină acest proiect. Principiul contributivității trebuie să stea la baza calculării pensiilor și pentru parlamentari”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban. 

Parlamentarii vor pensii speciale

Potrivit unui proiect aflat în discuţia grupurilor parlamentare, un parlamentar care a avut trei mandate ar putea primi în plus la pensie peste 4.000 de lei. Reamintim că proiectul a fost semnat de 250 de deputaţi şi senatori, inclusiv din Opoziție. Peste 100 de foşti parlamentari vor beneficia de pensii mai mari imediat ce proiectul este aprobat.

Potrivit proiectului discutat la şedinţa grupului deputaţilor PSD, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea a 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii, potrivit proiectului de lege, care încă nu a fost depus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri