Sari la conținut

Liberalii, protest cu canistre în Parlament

Protestul liberalilor a vizat supraacciza pe carburanți, pe care au vrut-o desființată. Proiectul lor a fost însă respins, deși chiar premierul recunoștea acum câteva zile că supraacciza nu a fost o măsură bună, banii nu au fost investiți așa cum s-a promis în construirea de autostrăzi.

Liberalii sunt nemulţumiţi că plenul Camerei Deputaţilor a respins un proiect care prevedea eliminarea supraaccizei.

„Românii plătesc la pompă benzina şi motorina mult mai scump decât în Austria, decât în Ungaria, decât în Bulgaria sau decât în Polonia. Salariul mediu al unui român este de 5 ori mai mic decât al unui austriac”, a spus Andreea Paul, deputat PNL.

Protestul din Parlament vine la câteva zile după ce chiar prim-ministrul Victor Ponta a recunoscut că supraacciza nu a avut rezultatele sperate. „Nu a fost un proiect bun pentru că nu am reușit să deblocam procedurile și să investim banii”, a declarat Victor Ponta la Digi24.

Şeful Transporturilor, Ioan Rus, insistă totuşi că banii din supraacciză sunt prevăzuţi pentru continuarea autostrăzii Transilvania. „Nu, nu, supraacciza nu e o păcăleală, banii respectivi se află în bugetul CNADNR să spunem, din nefericire nu sunt atât de mulți pe cât am sperat”, a declarat ministrul Transporturilor.  

Supraacciza la carburant a fost introdusă în aprilie anul trecut. La un consum anual de 7 miliarde de litri, statul a încasat o jumătate de miliard de euro din această taxă.  

Pe aceeași temă