Liberalii se plâng că patrimoniul instituțiilor ce vor fi descentralizate este luat de ministere

Data publicării:
horea uioreanu - 5470087-Mediafax Foto-Alexandru Mihaescu

Horea Uioreanu, președintele CJ Cluj FOTO: MEDIAFAX

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Horea Uioreanu, spune că „cineva are interesul să compromită descentralizarea” și vorbește despre „devalizare”. El i-a trimis o scrisoare premierului în care atrage atenția asupra unei circulare emise în urmă cu două zile de Ministerul Mediului, care cere agențiilor de mediu teritoriale să transfere mașinile pe care le au în dotare către Garda de Mediu.

Agențiile teritoriale de mediu urmează să treacă în subordinea consiliilor județene de la 1 ianuarie 2014, în timp ce Garda de Mediu rămâne în subordinea ministerului.

Horea Uioreanu a explicat la Digi24 că dacă acest gen de decizii se va perpetua și în cazul altor obiecte de patrimoniu și al altor instituții ce urmează a fi descentralizate, la 1 ianuarie consiliile județele „vor primi o cheie în mână și nu vor găsi nicio ușă”. Uioreanu a precizat că nu a discutat personal cu premierul și nici nu știe de alte acțiuni asemănătoare în cazul altor instituții, dar dorește să tragă un semnal de alarmă, convins că Victor Ponta nici nu a fost informat. „Nu e o critică, încerc să-l ajut”, a precizat Horea Uioreanu referindu-se la premier.

El a mai declarat că a aflat de circulara Ministerului Mediului – semnată de un anume secretar de stat sau director „Diaconu” - în urmă cu două zile și inițial a crezut că e vorba doar despre Cluj. Ulterior, a înțeles că decizia privește toate agențiile de mediu, din toată țara, cărora li s-a cerut să transfere mașinile pe care le au în dotare către Garda de Mediu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri