Liberalii și-au ales cei 31 de vicepreședinți. Cele mai multe voturi - Ludovic Orban și Teodor Atanasiu

Data publicării:
klaus cu vicepresedintii 1

Delegații la Congresul PNL au ales, prin vot uninominal, 31 de vicepreședinți. Cele mai multe voturi le-a avut Ludovic Orban, urmat de Teodor Atanasiu, Dan Motreanu și Alina Gorghiu.

Au fost înregistrați 57 de candidați pentru cele 31 de funcții.

După încheierea votului, Klaus Iohannis, noul președinte al partidului, a făcut o declarație de presă, avându-i alături pe vicepreședinții care au câștigat cele mai multe voturi.

PNL ştie ce vrea în politica românească şi luptă pentru asta: vrea 10 ani de guvernare liberală”, a spus el. 

„Pentru mine personal, competiţia pentru preşedinţia partidului a fost cea mai mare provocare din cariera politică şi sunt onorat că am fost ales”, a mai spus el. 

La congresul PNL a fost votat și noul șef al partidului. Klaus Iohannis a primit peste 1300 de voturi. În ceea ce privește candidatul la președinție, nu s-a ajuns la o nominalizare. Pe listă se află Klaus Iohannis și fostul președinte al partidului, Crin Antonescu. O decizie urmează să fie luată de Delegația Permanentă a partidului.

Congresul PNL a fost precedat de negocieri intense în teritoriu pentru funcţiile de la centru. Liderii de filiale au prins aripi după ce preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, şi-a dat acordul ca vicepreşedinţii să nu mai fie aleşi împreună cu cel care va câştiga şefia partidului.

Mi se pare enorm menţinerea a 31 de funcţii de vicepreşedinţi. Eu propuneam 15 vicepreşedinţi”, a comentat veteranul Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare al PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri