Liberalii spun că nu vor să iasă de la guvernare. „Crin Antonescu e candidatul USL”

Data publicării:
crin chitoiu pnl-1

Afirmația sa vine după ce președintele PSD Victor Ponta a spus că are impresia că șeful PNȘ vrea să candideze, mai degrabă, din partea opoziţiei la scrutinul prezidențial.

„Crin Antonescu a spus că dorește să candideze din partea USL”, a spus vicepreședintele PNL Puiu Hașotti.

„În legătură cu decarația lui Victor Ponta că PSD se gândește să aibă un candidat la președinție, pe mine nu mă suprinde. Simțeam acest lucru demult, să aibă un candidat la

prezidențiale, ceea ce, atrag atenția amical, după părerea mea în România electoratul nu

va vota un socialist, care ne amintește de vremuri demult apuse”, a declarat el.

El a mai spus că propunerile PNL pentru remanierea guvernamentală îl vizează doar pe Klaus Iohannis, propus pentru portofoliul Internelor și pentru funcția de vicepremier, și sunt „conforme cu protocolul USL care a fost încălcat de PSD, atât ca literă, cât și ca spirit”.

„PSD găsește că USD este mai importantă decât USL, iar USD, despre care inițial s-a spus că este o alianță elctorală, a devenit alianță politică, dacă emite decizii politice”, a mai spus vicepreședintele PNL.

Senatorul Ioan Ghișe a comentat la Digi24 declarația președintelui PC Daniel Constantin, potrivit căreia PNL va ieși luni de la guvernare.

„Cred că este o declarație care, în lupta politică, se numește „defilarea sub un steag fals", adică îi acuzi pe alții de ceea ce ai tu în intenție. Vă reamintesc că PNL ia decizii prin organismele sale statutare, Delegația Permanentă numără 300 de oameni din întreaga țară, acolo se decide ieșirea sau rămânerea la guvernare”, a spus el.

„Noi avem un protocol de colaborare, miniștrii desemnați de PNL trebuie puși în funcție și s-a terminat cu criza”, spune Ioan Ghișe.

În opinia sa, nu trebuie schimbată organigrama Guvernului, chiar dacă este vorba despre atașarea funcției de premier portofolului Internelor, în loc de Finanțe.

„Iar dacă ar trebui, vin în Parlament, unde avem 75 la sută, și într-un sfert de oră...”, a spus el.

„PNL nu intră într-o alianță și nu iese decât prin decizia celor 300 de oameni din Delegația Permanentă și aia nu a fost convocată. PNL nu are în capul său și în spiritul său intențiile pe care le afirmă ba dl. Ponta, ba dl. Constantin, ba știrile de la tv”, a conchis el.

Prereședintele PSD Victor Ponta a spus astăzi că are impresia că liderul PNL Crin Antonescu îşi doreşte să candideze din partea opoziţiei la preşedinţie.

„Am convingerea, evident, ca şi alţii, că domnul Antonescu a luat decizia de a merge singur şi de a fi candidat din opoziţie. Până acum candidaţii care au câştigat au fost din opoziţie. Dacă domnul Iohannis vrea să fie ministru de interne îl numesc astăzi, dacă vrea vicepremier - ministru de Finanţe îl numesc. Nu m-am rugat de nimeni aşa. Eu vreau să îl numesc şi el nu vrea. Devine ridicol”, a spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri