Liberalii vor face campanie pentru referendumul privind definirea familiei în Constituţie

Data actualizării: Data publicării:
180804_PNL_CONSILIUL_NATIONAL_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalii care susţin valorile familiei tradiţionale se vor implica în campania pentru referendumul privind definirea familiei în Constituţie, a declarat, miercuri, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

180804_PNL_CONSILIUL_NATIONAL_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Toţi cei care cred în forţa familiei tradiţionale se vor implica în campania pentru referendum. Ne vom adapta. Deocamdată, a fost ieri votul în Senat şi vom pregăti dispozitivul de mobilizare al partidului în această campanie”, a declarat Turcan.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat marţi, cu 107 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. Doar USR a votat împotrivă.

„Aruncăm o mulţime de bani ca să rezolvăm o problemă pe care nu o avem. E o risipă de resurse pe o temă care nu e de actualitate. E o exploatare a fricii”, a declarat la Digi24 Dan Barna, deputat USR și președintele formațiunii. El a spus că acest proiect de revizuire a articolului 48 din Constituţie nu rezolvă problemele reale ale societăţii: „Viaţa niciunui cetăţean din România nu se va schimba nici măcar cu o jumătate de felie de pâine, nicio femeie abuzată nu va avea o viaţă mai confortabilă, niciunui copil flămând nu i se schimba nimic din destin”.

După vot, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a încercat să explice votul senatorilor liberali.„Partidul Național Liberal a dat un vot important în Parlamentul României pentru organizarea unui referendum privind definiția familiei în Constituția României. Votul PNL a fost pentru respectarea prevederilor legale privind organizarea unui referendum la cererea unei inițiative civice pentru care au semnat peste 2,7 milioane de români. Prin urmare, chiar dacă tema este una impusă de propaganda PSDragnea pentru a acoperi alte teme sensibile (violențele din 10 august, pesta porcină, inflația, nerealizările din programul de guvernare, amnistia și grațierea etc.), organizarea referendumului pentru definirea familiei în Constituție este legitimă și reprezintă o obligație legală din partea Parlamentului”, a explicat Ionel Dancă, pe Facebook. 

„Potrivit dispozițiilor legale în vigoare, după adoptarea legii de revizuire a Constituției, Curtea Constituțională se pronunță din oficiu în termen de 5 zile și în termen de maxim 30 de zile se organizează referendumul. Mai departe, în privința opțiunii ce va fi exprimată în cadrul referendumului pentru definirea familiei în Constituția României, PNL a lăsat libertate parlamentarilor și membrilor săi să voteze conform conștiinței lor. Personal, deși nu cred că definirea familiei în Constituție rezolva problemele adevărate ale familiilor din România, dacă aș fi întrebat dacă sunt de acord că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie aș răspunde categoric Da. Sunt un susținător și un apărător al familiei (cât mai numeroasă:), cred în dreptul superior al copiilor la un tată și o mama și în iubirea entuziastă, firească, naturală, creatoare dintre un bărbat și o femeie, care crește în maturitate, înțelepciune și responsabilitate odată cu asumarea rolului de părinte”, a mai scris purtătorul de cuvânt al PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri