Lider al mişcării anti-Dragnea: PSD se poate rupe

Data actualizării: Data publicării:
20170615_DRAGNEA_PSD_CEX_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Situaţia din interiorul PSD este suficient de incandescentă ca pericolul unei sciziuni să poată fi exclus, susţine europarlamentarul Cătălin Ivan. Recent, acesta a anunţat că un grup format în interiorul partidului lucrează la un proiect nou, menit să scoată PSD de sub dominaţia lui Liviu Dragnea.

20170615_DRAGNEA_PSD_CEX_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav_Ganea

"Ar trebui să-i ascultăm mai des pe cei care ne votează de ani de zile, indiferent cine a condus partidul, indiferent de câte ori i-am dezamăgit, fără să înțeleagă luptele noastre interne, de multe ori sterile. (...) Proiectul pe care îl vom propune în toamnă va fi despre unitatea partidului. Despre un alt mod de a face politică. Despre dialog intern, șanse egale, democrație internă. Despre tot ce ar trebui să ne unească și să ne facă mai puternici. Din toamnă vom vorbi despre un PSD al tuturor, și al celor de lângă Dragnea, tot mai puțini, și al celor care au construit acest partid, dar mai ales al celor care pot să aducă o viziune nouă în politică românească", a scris, luni, pe Facebook, europarlamentarul Cătălin Ivan.

Potrivit acestuia, "în acest moment sunt două forțe care pot rupe partidul. Pe de o parte, Liviu Dragnea dă afară din partid sau îi izolează pe toți cei care nu sunt de acord cu el. Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD este scindat între sud și restul țării, între cei veniți din PRM, PD sau de oriunde din altă parte și pesediștii vechi. Pe de cealaltă parte, Victor Ponta și-a creat propriul proiect politic și încearcă să strângă toți nemulțumiții în noul partid. Mai pe scurt, ultimii doi președinți ai PSD, mai mult sau mai puțin legitim, par să reușească acum ce nu au reușit cei mai înverșunați dușmani ai partidului, nici măcar Traian Băsescu, în atâția ani de lupte dure".

Luna trecută, Ivan a anunţat că în interiorul PSD s-a format un grup care lucrează la proiectul nou PSD: "curat", "modern", "credibil".

Potrivit spuselor eurodeputatului de la acea dată, lucrul la proiect ar fi în stadii destul de avansate. "Foarte curând vom prezenţa public propunerea noastră de proiect politic pentru colegii noştri, membri ai PSD. Vom analiza atunci câte din propunerile noastre vor fi bune şi câte nu. Important este să avem o dezbatere internă nu despre cum întărim puterea unei persoane în partid, în niciun caz despre cum să-i apărăm pe unii să nu ajungă în faţă instanţei sau cum să-i ajutăm să se îmbogăţească mai uşor din banii publici, ci despre cum trebuie să arate un partid de stânga curat, modern, european, credibil".

Spusele lui Ivan au primit rapid o replică a nucleului dur al partidului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri