Lider PSD: „Dacă vrem, aducem un milion de oameni la Cotroceni”

Data actualizării: Data publicării:
codrin stefanescu fb2

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, spune că referendumul anunțat de președintele Klaus Iohannis trebuie să treacă mai întâi prin Parlament, unde PSD și ALDE au majoritate. Mai mult, avertizează acesta, legislativul poate aproba suspendarea președintelui.

codrin stefanescu fb2

Referendumul trebuie să treacă prin Parlament. Poate Parlamentul aprobă suspendarea. Sau, se face un alt referendum, în același timp, dacă românii vor să trăiască bine. Poate și Parlamentul să ofere o temă pentru un referendum, și un partid, dacă strânge semnături. Nu e dreptul tău, Iohannis, să încalci Constituția, să protestezi împotriva unui guvern. Tu ești moderator”, a spus Codrin Ștefănescu la postul de televiziune Antena3, potrivit știripesurse.ro.

Ce face el e o campanie electorală oribilă, ridică segmente de oameni împotriva altor segmente. El știe că dacă vrem, mâine, aducem un milion de oameni la Palatul Cotroceni. Se vrea război româno-român. Noi nu vrem să convocăm un miting”, a adăugat Codrin Ștefănescu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că va începe demersurile pentru organizarea unui referendum pe tema modificărilor de legislație în domeniul justiției. Este vorba despre o ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal, prin care mai multe infracțiuni ar fi dezincriminate, inclusiv abuzul în serviciu, dacă prejudiciul este mai mic de 200.000 de lei.

Aceste modificări legislative au scos zeci de mii de oameni în stradă. La protestul de duminică, din Capitală, au participat circa 28.000 de persoane. Proteste au fost organizate și în alte mari orașe din țară, la care au participat între 200 și 5.000 de oameni.

Citiţi şi: Ce urmărește Dragnea? Președinte. Anul acesta!

Ce va face Liviu Dragnea mai departe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri