Liderii PSD din teritoriu îl vor pe Victor Ponta candidat la Președinție

Data publicării:
ponta guvern gov-36.ro

Liderii organizaţiilor judeţene ale PSD susţin că Victor Ponta ar trebui să schimbe Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni.

Cel mai potrivit candidat din partea PSD ar fi preşedintele partidului şi primul-ministru al României, Victor Ponta”, consideră Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj.

În mod normal e președintele Partidului Social Democrat și îl văd președintele României, ar fi normal să se întâmple și are toată susținerea - și a mea, și a întregului PSD Timiș”, a declarat Titu Bojin, preşedinte PSD Timiş.

„Noi de aici de la CLuj îl vedem pe Victor Ponta viitorul candidat pentru preşedinţia României”, spune Alexandru Cordoș, senator PSD Cluj.

Propunerea liderilor din teritoriu este susţinută şi de ultimele sondaje, inclusiv de cele făcute la comanda PSD. O cercetare făcută în urmă cu mai puţin de o săptămână îl indică pe Victor Ponta câştigător în turul doi al alegerilor prezidenţiale indiferent cine i-ar fi contracandidat.

Social-democraţii se bazează pe mai multe sondaje din ultima lună care arată că preşedintele PSD este politicianul în care românii au cea mai mare încredere. El îl devansează inclusiv pe fostul partener de alianţă, Crin Antonescu, cu care s-ar putea confrunta în toamnă în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Dincolo de aceste sondaje, social-democraţii au şi alte argumente pentru a-l convinge pe Victor Ponta să candideze la prezidenţiale.

În opinia Corinei Creţu, vicepreşedinte PSD, Victor Ponta este un candidat care poate câştiga alegerile prezidenţiale chiar din turul I.

Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui, este de părere că premierul are o vizibilitate mai bună, are un contact direct cu oamenii şi cunoaşte mecanismul de funcţionare al instituţiilor. Nu în ultimul rând, are „o prezenţă mediatică permanentă”.

PSD nu şi-a desemnat un candidat la alegerile prezidenţiale după ieşirea PNL de la guvernare şi ruperea Uniunii Social Liberale, iar Victor Ponta a evitat să precizeze dacă intenţionează să candideze pentru funcţia supremă în stat.

Intenţii de vot la prezidenţiale

V. Ponta - Klaus Iohannis

53% - 47%

V. Ponta - M. R. Ungureanu

57% - 43%

V. Ponta - C. Antonescu

72% - 28%

SURSA: sondaj CSCI, februarie 2014>

Topul încrederii în politicieni

Victor Ponta - 24%

Mugur Isărescu - 23%

Klaus Iohannis - 23%

Sorin Oprescu - 18%

Crin Antonescu - 18%

SURSA: CSOP, martie 2014>

Victor Ponta - 37%

Crin Antonescu - 15%

SURSA: IRES, februarie 2014

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri