Liderii PSD pun condiții UNPR pentru a candida pe liste comune la alegerile parlamentare de anul viitor

Data publicării:
ponta oprea andrews - 7322306-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Social-democraţi vor să ştie dinainte condiţiile pe care UNPR le impune ca să meargă umăr la umăr în viitoarea campanie electorală.

„Poate am înţeles greşit, că se discută de ideea celor 55 de parlamentari pe care îi are UNPR-ul astăzi, că ei şi-i doresc în viitorul Parlament, care nu va mai avea 550 ci va avea 460 de parlamentari. Deja, părerea mea, e o problemă”, spune Mircea Govor, președintele PSD Satu Mare

Liderul PSD de Satu Mare vrea ca noul protocol să prevadă sancţiuni, prin care să fie evitat impasul din Coaliţie de la votul pentru Mihai Răzvan Ungureanu.

„Probabil va trebui găsită formula juridică pentru posibilitatea de a fi excluşi cei care sunt în situaţii de a nu respecta hotărâri de partid sau de alianţă şi să vină următorul pe listă”, mai spune Govor.

Ultimele negocieri dintre PSD şi UNPR îi ofereau lui Gabriel Oprea, 10% din locurile eligibile.

„Sunt locuri sau judeţe sau localităţi, unde ne ajută să candidăm pe liste separate, poate separat putem face mai mult decât împreună, însă pe listele de Consilii judeţene, pe listele de municipii reşedinţă de judeţ putem merge împreună”, e de părere Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin.

PSD Olt vrea candidaturi separate la locale. Motivul oficial - ar obţine rezultate mai bune.

Paul Stănescu, PSD Olt: Opinia mea vizavi de alegerile locale este ca PSD să meargă singur. Putem face majorităţi mult mai uşor.

La centru, liderii PSD văd semnarea protocolului ca pe o garanţie pentru continuarea alianţei guvernamentale.

Florin Iordache, vicepreședinte PSD: Sunt argumente pro şi contra, dar părerea mea este că atâta timp cât ne dorim o guvernare cu ei împreună, ar trebui să mergem împreună şi la alegerile locale şi parlamentare.

Liviu Dragnea: Cred că trebuie să batem în cuie miercuri ideea de a stabili un calendar pentru negocierile cu UNPR, pentru protocol.

Preşedintele interimar al Partidului Social-Democrat crede însă că semnarea protocolului e o decizie cu bătaie lungă.

Rovana Plumb, președinte interimar PSD: Acest lucru se va discuta ulterior.

La Comitetul Executiv al PSD ar putea participa şi ceilalţi lideri ai coaliţiei, Gabriel Oprea, Daniel Constatin şi Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri