Liderii USL s-ar putea întâlni astăzi. PSD nu îl vrea pe Klaus Iohannis și la primărie

Data publicării:
klaus

Mai mulţi parlamentari PSD sunt revoltaţi de ideea de a modifica legea special pentru ca Iohannis să-şi poată păstra şi funcţia de primar al Sibiului. De altfel, social-democraţii susţin că numirea liberalului în funcţia de vicepremier aduce Executivul în faţa Parlamentului pentru un vot de încredere şi creează instabilitate. Presedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis ca premierul este cel care decide.

Klaus Iohannis trebuie să demisioneze din funcţia de primar al Sibiului, dacă vrea să fie ministru de Interne. Acesta este mesajul pe care social-democraţii i l-au transmis prim-vicepreşedintelui PNL.

Unde e lege nu e tocmeală. Legea nu se schimbă ca pe vremuri pentru Ciorbea. Dacă vrea să intre în Guvernul Ponta, trebuie să respecte legislația națională”, a precizat Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

Crin Antonescu le răspunde nemulţumiţilor din PSD: „Intră aşa într-o trepidaţie fără să fie nevoie. Domnul Klaus Iohannis nu ne-a spus "Schimbaţi legislaţia, faceţi ce ştiţi eu rămân şi primar, şi ministru". Noi nu am spus aşa ceva, nu a spus nimeni aşa ceva. Este o ipoteză care îi alarmează nefondat pe unii colegi mai emotivi din PSD”.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, atrage atenţia că PNL a schimbat cam mulţi miniştri, ceea ce ar duce la instabilitate. Şi tot PSD dă semne că nu este de acord ca prim-vicepreşedintele PNL să fie şi vicepremier.

Observ că PNL a schimbat o linie, ca la hochei. Sper ca aceste schimbări, să recunoaștem importante, să nu creeze instabilitate în cadrul instituțiilor”, a spus Ilie Sârbu.

Mi se pare, repet, caraghios, să vorbeşti despre instabilitate, mi se pare că o vizită la un Parlament în care ai mult peste 70% majoritate e aproape o mică sărbătoare, nicidecum un prilej de stinghereală. Nu suntem la piaţă. Domnul Iohannis nu-şi caută vreun job prin Bucureşti. Partidul Naţional Liberal nu s-a dus la târguială”, a răspuns liderul liberalilor, Crin Antonescu.

Premierul a declarat că-l primeşte cu bucurie pe Klaus Iohannis în Guvern. Nu s-a pronunţat asupra problemelor ridicate de colegii săi din PSD.

Sunt oameni de valoare, în frunte cu domnul Iohannis, pe care nu doar că îl doresc în Guvern, dar cred că ar aduce un plus Guvernului. Celelalte decizii tehnice, cum vom proceda în continuare, le vom lua în ţară, împreună, cu calm”, a transmis Victor Ponta.

Nominalizările trebuie acceptate atât de către prim-ministru, cât şi de preşedintele Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri