Liderii USL şi-au temperat atacurile reciproce, dar nu şi ironiile

Data publicării:
dragnea crin crop2

Crin Antonescu i-a lansat vicepremierului Liviu Dragnea invitaţia la dialog, dar a şi condimentat-o cu mici ironii.

„Cu toată prietenia și colegialitatea ca și ctitori, fondatori ai USL, dacă domnul Dragnea vrea sa discutăm de îndată legea electorală, o voi face pentru domnia sa. Am fost ușor îngrijorat, pentru că este un om la care țin, de starea sa de iritare. Că e un om în general calm și asta m-a surprins puțin. Nu au fost declarații care să ne atace, să ne jignească. Sunt obișnuit cu lucruri mult mai dure”, a spus Crin Antonescu.

Aflat la Bistrița, premierul Victor Ponta nu a vrut nici măcar să joace rolul arbitrului înte cei doi combatanţi. El a refuzat să comenteze atacurile dintre Crin Antonescu şi Liviu Dragnea.

„Eu trebuie să fac niște declarații vizavi de ce a zis domnul Antonescu? Eu nu sunt comentator politic”, a spus Victor Ponta.

El le-a răspuns jurnaliștilor, întrebat dacă sunt probleme în USL: „Nu, nu sunt probleme”.

Disputa dintre Crin Antonescu şi Liviu Dragnea a pornit de la un proiect prin care PNL doreşte să schimbe legea alegerilor locale. Proiectul nu a fost discutat cu PSD, iar Liviu Dragnea le-a dat liberalilor un ultimatum.

„Astea sunt lucruri care trebuie tranşate foarte rapid (...) Trebuie să hotărâm să nu mai păcălim populaţia. Nu putem continua aşa, această ţară nu poate fi guvernată în acest mod”, a spus vineri Liviu Dragnea.

Iniţiativa care a stârnit aceste pasiuni în interiorul coaliţiei de guvernare prevede revenirea la alegerea primarilor din două tururi. De asemenea, proiectul schimbă şi modalitatea de alegere a preşedinţilor de Consilii Judeţene. Astfel, aceștia nu vor mai fi aleşi prin vot direct de către cetăţeni, ci de către consilierii locali. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri