Liderul deputaților UDMR îi cere demisia lui Meleșcanu: „Au existat probleme la votul din diaspora”

Data publicării:
attila korodi udmr foto facebook korodi 06 08 2015

Liderul deputaților UDMR, Korodi Attila, a declarat, joi, că ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ar trebui să își dea demisia pentru modul în care au fost organizate alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție de duminică, în străinătate.

„Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ar trebui să-și dea demisia, pentru că au existat probleme de management la votul din Diaspora. În opinia mea personală, ar trebui să facă un pas înapoi,” a declarat Korodi Attila, la RFI, citat de MEDIAFAX. 

Liderul de grup al deputaților UDMR a afirmat, despre ministrul de Interne, Carmen Dan, că nu are o părere foarte bine conturată, însă „ acolo altele sunt elementele și problemele care au fost înainte și în campanie”.

Întrebat de ce nu ar trebui să-și dea demisia și Carmen Dan, Korodi Attila a răspuns: „Când vorbim de ziua de duminică, problemele au fost la secțiile de votare din Diaspora, din păcate”.​

Opoziția și președintele Klaus Iohannis au cerut demisia miniștrilor de Interne și Externe, respectiv Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, pentru organizarea alegerilor europarlamentare și referendumului pe justiție din Diaspora. Ludovic Orban a anunțat chiar că va depune plângere penală împotriva ministrului de Externe.

În replică, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat miercuri„pur și simplu vinovat de votul în străinătate este practic președintele Iohannis”, pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secțiile de votare în străinătate.

De asemenea, Carmen Dan a susținut că nu va demisiona din funcția de ministru de Interne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri