Liderul PSD s-a răzgândit. Luni îl vota pe Bădălău, joi, pe Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
dragnea dancila parlament

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că premierul Viorica Dăncilă l-a sunat astăzi şi l-a anunţat că a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, la congresul de sâmbătă, iar el o va vota cu toată convingerea. Totuși, în urmă cu trei zile, tot Liviu Dragnea spunea că îl va susține și-l va vota pe Niculae Bădălău, actualul președinte executiv al PSD.

Joi, Liviu Dragnea a relatat jurnaliștilor că Viorica Dăncilă i-a spus că în ultimele zile a fost sunată de foarte mulţi colegi şi membre ale Organizaţiei de Femei a PSD, care au îndemnat-o să candideze.

Viorica Dăncilă l-a anunţat că a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului.

I-am urat succes şi eu o voi vota cu toată convingerea”, a precizat Dragnea.

Luni, tot șeful social-democraților declara însă că îl susţine pe Niculae Bădălău în conducerea partidului. „Îl susţin pe Niculae Bădălău să fie în conducerea partidului, eu, cu un vot pe care îl am. Nu hotărăsc eu cine (să fie în funcţia de preşedinte executiv - n.r.). La Congres sunt anumite funcţii care se aleg şi alte funcţii care se aleg după aia în Comitetul Executiv”, a spus Dragnea, înaintea şedinţei de luni a Comitetului Executiv al PSD.

Între timp, Niculae Bădălău s-a înscris în cursa pentru funcția de președinte executiv al PSD, susținut fiind de filiala PSD Giurgiu. În afara premierului Viorica Dăncilă, vizează aceeași funcție și Nicolae Bănicioiu, în prezent vicepreședinte al partidului. Acesta este susținut de filiala PSD Brăila.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri