Liderul PSD Vaslui a revenit la sentimente mai bune față de Dragnea. Ce spunea însă despre liderul PSD în urmă cu o zi

Data publicării:
Dumitru Buzatul președintele PSD Vaslui
Dumitru Buzatu nu crede că Adrian Țuțuianu ar trebui exclus din partid.

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu recunoşte că există o problemă la nivel de partid, care ar trebui analizată serios şi pe care Liviu Dragnea "trebuie să o recepţioneze". Buzatu spune însă că şi cei care au ridicat problema ar trebui criticaţi pentru modul în are au făcut acest lucru, prin "acea scrisoare superficială”, scrie News.ro. 

"Este clar că dacă s-a născut o asemenea problemă, ea trebuie examinată cu toată seriozitatea pentru că nu cred că fără niciun motiv, chiar dacă în unele cazuri sunt motive strict personale sau de relaţie interpersonală, s-a convocat o structură decizională a partidului. Eu sunt de părere că trebuie să analizăm această problemă, să vedem care sunt cauzele, să dăm dovadă de răspundere reală. Cred că am exclus ipoteza că ne excludem unii pe alţii din partid, după-aia plecăm şi de la guvernare aşa cum a făcut domnul Victor Ponta, scriind pe Facebook”, a declarat Dumitru Buzatu înaintea şedinţei CEx al PSD.

El mai spune că Liviu Dragnea trebuie să recepţioneze această problemă, însă ar trebui criticaţi şi cei care au ridicat-o pentru modul în care au făcut acest lucru, prin „acea scrisoare superficială”.

În urmă cu doar o zi, Dumitru Buzatu afirma însă că scrisoarea „este foarte moderată” pentru că „nu cere decât demisia președintelui partidului”.

Cât despre pasul în spate care i se cerea lui Liviu Dragnea, social-democratul a avut un comentariu ironic. „Ideea de pas în spate este o idee foarte vagă, pentru că ar putea să facă un pas în stânga, la dreapta sau chiar în sus sau în jos. (...) Voi exprima un punct de vedere la dezbaterea respectivă”, a mai declarat Dumitru Buzatu, la Digi24.

"E clar că a fost o problemă şi domnul Dragnea trebuie să o recepţioneze, dar cred că şi modul în care au ridicat problema, cu acea scrisoare superficială, cam trebuiesc şi ei criticaţi niţel”, a mai spus Buzatu astăzi. 

Iar în urmă cu o săptămână, Dumitru Buzatu, până atunci un susținător al lui Liviu Dragnea, spunea că este de acord cu înlăturarea acestuia din fruntea partidului. Buzatu preciza și câteva condiții, una fiind ca demersul colegilor care îl contestă pe președintele social-democrat să fie „unul rațional”, cu „soluții viabile și proceduri clare privitoare la ceea ce ar urma să se întâmple după schimbarea lui Dragnea de la șefia PSD”.

Întrebat vineri dacă premierul Viorica Dăncilă ar fi potrivită ca lider de partid, preşedintele PSD Vaslui a spus că nu există un tipar exact al conducătorului PSD ca să poată spune dacă este sau nu potrivită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri