Liderul PSD Vaslui: „După scrierile lui Karl Marx, urmează Niculae Bădălău”

Data actualizării: Data publicării:
dumitru buzatu

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a comentat în termeni ironici scrisoarea prezentată de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, în ședința de luni a Comitetului Executiv.

Este un document genial. După scrierile lui Karl Marx, urmează Niculae Bădălău. Sunt câteva consideraţii încropite acolo, nu e vreo analiză foarte serioasă, sunt utilizate vreo două - trei concepte nedefinite de către domnul Bădălău, care e prietenul meu, şi căruia i s-a dezvoltat în ultima vreme talentul acesta ideologic. Numai că talentul ăsta ideologic ca să se dezvolte la un nivel care să fie apreciat trebuie să aibă nişte elemente anterioare. Adică, trebuie să fii citit vreo carte, nişte treburi din astea”, a declarat liderul PSD Vaslui, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Mai mult, șeful filialei vasluiene a PSD spune că premierul Mihai Tudose ar fi „la același nivel” cu numărul doi din partid.

Şi eu cred despre domnul Tudose că este exact la acelaşi nivel ca şi domnul Niculae Bădălău din punct de vedere teoretico-ideologic. Am constatat doar nivelul, nu reproșez nimănui nimic”, a continuat Dumitru Buzatu.

În contextul ședinței de luni a Comitetului Executiv al PSD, președintele executiv al social-democraților, Niculae Bădălău, a transmis o scrisoare colegilor din partid, în care susține că a fost suspendată democrația în PSD.

Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democraţiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm: PSD şi-a demis propriul guvern prin moţiune de cenzură, decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, au fost anunţate şi apoi abandonate, fluiditatea schimbării în funcţiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern să poată cu adevărat performa, nu toţi cei care au devenit miniştri erau cunoscuţi în partid sau recunoscuţi profesional în domeniile respective pentru a merita un loc în guvern. Toate acestea slăbesc încrederea cetăţenilor în partidul nostru, iar cauza principală este tocmai şubrezirea democraţiei interne”, se arată în scrisoarea pentru membrii PSD.

Scrisoarea lui Bădălău a fost apreciată drept „foarte bună” de premierul Mihai Tudose.

În schimb, președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a mulțumit să precizeze că scrisoarea este „un document bun”, dar că va fi discutată la următoarea ședință a CEx al PSD.

Eu am apucat să mă uit puţin pe ea (scrisoare - n.r), dar nimeni nu a putut să o analizeze, pentru că vorbeau colegii şi nu puteam toţi să facem lectură şi cine vorbea să vorbească singur. Este un document bun, care va face parte dintr-un document propus pentru a fi adoptat la CEx-ul de la sfârşitul lunii, atât în ceea ce priveşte activitatea partidului, funcţionarea partidului, înfiinţarea departamentelor - care sunt foarte aproape şi care riscă să devină celebre -, despre modul cum o să funcţionăm şi o să ne organizăm în 2018. Este un document bun. Şi o să mai fie şi alte puncte de vedere. Şi alte propuneri", a precizat liderul PSD, după ședința CEx.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri