Liderul UDMR: Nu e momentul pentru o OUG pe grațiere

Data publicării:
sedinta-guvern-dancila_inquam ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Amnistia şi graţierea nici nu ar trebui discutate. Este mesajul transmis de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care este de părere că societatea românească nu este pregătită pentru o discuţie „raţională” pe acest subiect. Iar în ceea ce priveşte ordonanţa de urgenţă privind Codul penal şi cel de procedură penală, Kelemen Hunor spune că Guvernul ar trebui să îşi asume răspunderea pe acest proiect.

„Guvernul are majoritate. Dă ordonanță, nu dă, e treaba lui. Din punctul meu de vedere, în acest moment, grațiere și alte astfel de soluții nici măcar nu trebuie discutate, că nu se poate discuta rațional. Permanent va exista o suspiciune”, a spus miercuri Kelemen Hunor.

Întrebat de o ordonanță de urgență pe legislația penală, liderul UDMR a spus că se poate da o astfel de OUG, și Guvernul Cioloș a făcut-o, dar din punctul său de vedere, asumarea răspunderii ar fi o soluție mai bună, politic vorbind, pentru că atunci ar exista și o dezbatere în Parlament.  „Pe de altă parte, din ceea ce se discută în Parlament, așa zic oamenii care au o pregătire juridica și sunt constituționaliști, că nu se poate. Că există o decizie a CCR”, a adăugat Kelemen Hunor.

Citiți și:  Altă întrebare în CEX-ul PSD: doriți amnistie și grațiere?

 Sondaj: 87% dintre românii care au votat PSD-ALDE se opun amnistiei și grațierii

Ce ar trebui să înţeleagă Dragnea din lecţia graţierilor făcute de Năstase şi Iliescu în decembrie 2004

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri