Probleme mari cu limba română pentru Viorica Dăncilă, într-o vizită de lucru. Șir fără precedent de gafe

Data actualizării: Data publicării:
dancilabacau

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Bacău, s-a exprimat greșit de mai multe ori. A spus, printre altele, „dezastrele produse de calamități” și că „datorită intemperiilor vremii am avut calamități”. Toate astea, chiar de Ziua Mondială a Educației.

  • Întrebată ce poate să spună despre autostrada care va lega Moldova de Ardeal, Dăncilă a răspuns: „Dacă susţinem la nivel european o politică de coeziune, această coeziune trebuie să fie şi între regiunile ţării şi toate regiunile ţării trebuie să se dezvolte ca să ajungă la un anumit nivel. Eu susţin toate zonele, susţin şi Moldova”.
  • „Vrem să mergem pe prevenire, şi mai puţin pe înlăturarea calamităţilor sau înlăturarea dezastrelor produse de calamităţi şi, de aceea, trebuie să luăm în calcul toţi aceşti factori şi să încercăm încet, încet şi prin metode legislative, şi prin investiţii să punem la punct tot acest sistem”.
  • „Am fost aici atunci când calamităţile au provocat atâtea neajunsuri, atâtea dezastre.”
  • „Să nu uităm, după decembrie, vremea nu ştim cum va fi,  în fiecare an a fost vremea foarte capricioasă, vin zăpezile și atunci putem să ne confruntăm din nou cu situațiile pe care le-am avut în iunie - iulie”.
  • „N-am spus că țara-i predispusă la calamități. Am spus că datorită intemperiilor vremii am avut calamități”.
  • „Ne-am trezit dintr-o dată cu țara cu mii de calamități, cu multe aluviuni și cu multe probleme create datorită intemperiilor vremii”.
  • „Această investiţie este necesară pentru că, în cazul unor noi precipitaţii abundente, lucrarea poate fi afectată pe o lungime mult mai mare faţă de situaţia actuală, implicând costuri de refacere substanţial mai mari şi efecte colaterale majore”.
  • „Am văzut anumite lucruri care nu sunt conforme cu realitatea”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sursa: Agerpres, G4Media, Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri