Lista aleşilor PSD care s-au opus concesiilor făcute de Dragnea în faţa UDMR

Data actualizării: Data publicării:
PARLAMENT agerpres_7827797

Mai mulţi aleşi PSD din Transilvania s-ar fi pronunţat împotriva “legilor maghiarizării”, scrie publicaţia Actual de Cluj, arătând că informaţiile existente până acum despre negocierile duse în culise între liderii PSD-ALDE şi UDMR au creat tensiuni în teritoriu.

PARLAMENT agerpres_7827797
Foto: Agerpres

Potrivit Actual de Cluj, parlamentarii respectivi sunt următorii: Horia Nasra (deputat), Cornel Itu (deputat), Cristina Burciu (deputat), Vasile Ilea (senator) – PSD Cluj; Doina Pană (deputat), Vasile Daniel Suciu (deputat), Ioan Deneş (senator) – PSD Bistriţa-Năsăud; Laurenţiu Nistor (deputat), Natalia-Elena Intotero (deputat), Ilie Toma(deputat), Petru-Sorin Marica (deputat), Cornel-Cristian Resmeriţă (senator), Viorel Salan (senator) – PSD Hunedoara.

Din lista de mai sus, Doina Pană este cea care a intervenit deja public, postând pe Facebook un mesaj însoţit de o fotografie în care este îmbrăcată în port pular românesc: ”Dragi prieteni, de când fac politică, mi s-au pus în cârcă, nemeritat, multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu. Am mers pe ideea că cei care «au ochi de văzut, văd». Deja e mult prea mult! N-am votat ieri nimic, nu votez azi nimic şi n-am să votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere ţării mele, poporului meu!!!”, scrie Doina Pană.

Într-o declaraţie ulterioară făcută presei, Pană a arătat însă că va vota moţiunea de cenzură, subliniind totodată că unele lucruri "nu se fac".

La rândul său, deputatul Horia Nasra a postat pe Facebook un mesaj similar: „No, gata, no, hai! 
Votăm moțiunea! Guvernul Grindeanu trebuie să plece, să demisioneze, însă NU vom vota NICIODATĂ un <<pachet de legi>> care să afecteze viața de zi cu zi a românilor din Transilvania, România!". Textul este însoţit de o fotografie făcută în Parlament, în care Nasra apare alături de doi dintre colegii săi deputaţi, menţionaţi şi în lista publicată de Actual de Cluj - cornel Itu şi Cristina Burciu.

De reţinut şi că, în cursul zilei de marţi, şi deputatul PSD de Mureş a luat o poziţie dură pe acest sibiect, faţă de intenţiile iniţiale ale conducerii PSD-ALDE. ”Dragi prieteni, Dragi cunoscuţi sau necunoscuţi, de când fac politică, mi s-au pus în cârcă multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reacţionat. Am considerat că cei care «au ochi de văzut, văd». În calitate de deputat de Mureş vă spun atât, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic şi n-am să votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere ţării mele, poporului meu!”, a scris Corneliu Florin Buicu pe contul său de Facebook.

Detalii privind poziţiile exprimate de Pană şi Buicu, AICI.

Discuțiile dintre liderii PSD și cei ai UDMR privind votarea moțiunii de cenzură au fost întrerupte astăzi. Grupul UDMR din Camera Deputaților este în ședință pentru a decide pașii de urmat după înghețarea negocierilor. Pe acest fond, şi dinspre formaţiunea maghiară, şi de la vârful coaliţiei PSD-ALDE au apărut declaraţii publice privind drumurile separate la votul din Parlament privind moţiunea de cenzură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri