Lista membrilor CEx care au semnat deja scrisoarea anti-Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
dragnea_trecere-pietoni_inquam_octav_ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Documentul în care i se cere lui Liviu Dragnea să plece din fruntea PSD există şi a fost deja semnat de peste 25 de social-democraţi, cu toţii membri în CEx. Digi24.r0 prezintă, mai jos, o primă listă a semnatarilor.

dragnea_trecere-pietoni_inquam_octav_ganea
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Peste 25 de lideri PSD, membri CEx, au semnat scrisoarea în care îi cer lui Liviu Dragnea să se retragă din funcţia de preşedinte al partidului, susţin sursele Digi24.ro. Dacă în cazul unora dintre semnatari informațiile sunt contradictorii, clarificări definitive urmând să sosească în zilele următoare, despre alții nu mai există niciun dubiu. Iată mai jos semnăturile certe (nu neapărat în ordinea în care au semnat) 

1. Paul Stănescu (Olt)
2. Niculae Bădălău (Giurgiu)
3. Dumitru Buzatu (Vaslui)
4. Ion Mocioalcă (Caraș Severin)
5. Marcel Ciolacu (Buzău)
6. Robert Negoiță (București - Sector 3)
7. Marian Neacșu (Secretar general al PSD)
8. Rodica Nassar (București - Sector 2)
9. Dan Tudorache (Bucureşti - Sector 1)
10. Gabriela Firea (București)
11. Ion Rotaru (Brăila)
12. Adrian Țuțuianu (Dâmbovița).
 
Numele foştilor premieri, Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu, nu apar pe scrisoarea anti-Dragnea întrucât cei doi foşti premieri nu fac parte din CEx. Însă sprijinul acordat de Tudose şi Grindeanu taberei care cere plecarea lui Liviu Dragnea este unul important, având în vedere conexiunile pe care le au în interiorul partidului atât la centru, cât şi în teritoriu.
 
Mihai Tudose are relaţii strânse cu filiala judeţeană PSD Brăila. Preşedintele în exerciţiu al organizaţiei, Ion Rotaru, se numără deja printre semnatarii scrisorii, dar în curând vor urma alegeri pentru şefia filialei, iar Mihai Tudose şi-a anunţat deja intenţia de a candida. "Am discutat cu domnul preşedinte Ion Rotaru, domnia sa spunându-mi că nu mai doreşte să candideze şi că opinia lui ar fi ca eu să vin înapoi la organizaţie", declara, recent, fostul premier. Detalii AICI.
 
La rândul său, Sorin Grindeanu are influenţă în organizaţia Timiş a PSD.
 
Tensiunile crescânde din interiorul PSD sunt tot mai dificil de mascat, Liviu Dragnea arătându-şi în ultima vreme iritarea faţă de coagularea unui grup tot mai consistent de contestatari. "Functia de preşedinte al partidului nu se ia cu japca. Se ia prin vot masiv și nu poți s-o tranzacționezi ca la piață", a declarat, luni, Dragnea
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri